Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dolar tepetaklak olabilir! Fed Başkanı'ndan korkutan faiz açıklaması

Dolar tepetaklak olabilir! Fed Başkanı'ndan korkutan faiz açıklaması

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Merkez Bankası'nın faiz politikasına dair net mesajlar verdi. Enflasyona işaret eden Powell, gerekirse çok sert faiz artışları yapabileceklerini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:01

ABD'de yükselen enflasyon ve Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle dünyada yaşanan ekonomik daralma, Fed'in radikal önemler almasına sebep olacak.

Dolar alacaklar dikkat! Dev bankadan flaş dolar tahmini: Beklenen seviyeyi... Haberi Görüntüle

ENFLASYON YILIN İLK ÇEYREĞİNDE TEPE YAPACAK

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD'nin önümüzdeki dönemde uygulayacağı faiz politikasına yönelik piyasaları tedirgin eden bir açıklamada bulundu. Washignton’da düzenlenen bir konferansta konuşan Powell, “Enflasyonun yılın ilk çeyreğinde tepe yapacağına ve yılın ikinci çeyreğinde enflasyonda düşüş konusunda daha fazla ilerleme yaşanacağına ilişkin beklentimiz devam ediyor” ifadesini kullandı. 

Powell, “Enflasyonun bu beklentilerden uzak düşmesi halinde faiz artırımlarında daha hızlı hareket etmeye ihtiyaç olduğu sonucuna varabiliriz ve eğer böyle olur ise gerekeni yaparız” dedi.

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzin ve motorine çifte zam geldi!... Haberi Görüntüle

FAİZ GEREKİRSE 50 BAZ PUAN BİRDEN ARTIRILABİLİR

Fed Başkanı, gerekli gördükleri takdirde çok sert faiz kararları alabileceklerine işaret ederek “Eğer faizi bir toplantıda veya toplantılarda 50 baz puan artırmanın uygun olduğunu düşünürsek, bunu yaparız” diye konuştu.

Fed’in faizleri 50 baz puan olarak artırması ABD'nin para politikasında sıkılaşmanın daha da sertleşeceği anlamına geliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading