Yandex Metrica

Dolar neden yükseliyor? Ekonomistler açıklama yaptı

Dolar neden yükseliyor? Ekonomistler açıklama yaptı

Dolar, euro ve altının tarihin en yüksek seviyesini görmesinden sonra insanlar dolar neden yükseliyor sorusunu sormaya başladı. Doların 12.5 TL'den işlem gördüğü anlarda ekonomistler konuyla alakalı açıklama yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:20

Dolar kurlarında yaşanan hızlı artışın sebebi merak edilmeye başlandı. Dolar kuru gün içerisinde 12 TL seviyelerini aşarak 12.5 TL'den işlem görmeye başladı. 

Ekonomi uzmanlarına göre küresel krizin etkilerinin yanı sıra Türkiye'ye yapılan ekonomik saldırılar doların yükselişine sebep oluyor. 

Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt fiyatları Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt... Haberi Görüntüle

KISA VADEDE DOLARIN DURUMU NE OLACAK?

Analistler, FED'in beklentilerden önce faiz artışına gidebileceği ve daha önce aylık 15 milyar dolar olarak duyurulan varlık alımlarının azaltım hızının yükseltilebileceği endişelerinin küresel ölçekte dolar talebinin artmasına sebep olduğunu açıkladı. 

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR? 

Uzmanlar küresel bir krizle karşı karşıya kalındığını bildirirken bu durumun sadece Türkiye'yi değil tüm ekonomileri etkilediğini ifade etti. 

Doç. Dr. Cüneyt Dirican önümüzdeki günlerde arz sorunları yaşanacağını ve enerji fiyatlarındaysa sıkıntılar yaşanacağını ifade etti. 

Dirican, Türkiye kendine burada fırsat yarabilir mi asıl önemli olan bu." ifadesini kullandı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading