Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dolar kuru dibi görecek! Necmettin Batırel tarih verip duyurdu

Dolar kuru dibi görecek! Necmettin Batırel tarih verip duyurdu

Yıllar önce Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile girdiği bir döviz tartışması esnasında 'Şakkadanak satarım'' demesiyle akıllara kazınan ancak fena halde yanılan ekonomi yazarı Necmettin Batırel, dolar için yeni tahminini açıkladı, tarih verdi. Ancak rakam veremedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:22

Ekonomi haberlerinin her zamankinden daha çok okunduğu şu günlerde Necmetin Batırel'i okuyucular yıllar önce Özgür Demirtaş'la ekranda yaptıkları  dolar tartışmasıyla hatırlıyor. 'Şakkadanak satarım' diyerek dolar satarak dövizin kontrol edilmesini öneren Batırel fena halde yanılmış bu yöntem nedeniyle dolar katlanarak artmış olan Türkiye ekonomisine ve vatandaşın alım gücüne olmuştu.

Ancak Batırel bu iddiasından hiç vazgeçmedi. Şimdi de yeni bir dolar iddiasıyla gündemde. 

Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde artan enerji fiyatları ve dış ticaret açığını değerlendiren Batırel, döviz kurlarıyla ilgili yine iddialı tahminlerde bulundu.  Detaylar haberimizin devamında.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdiğimiz Necmettin Batırel, dolar için yine iddialı açıklamalarda bulundu. Yurt dışından gelecek gurbetçilerin kur üzerinde etkili olacağını iddia eden Batırel, ''Kurban Bayramında büyük TL ihtiyacının karşılanması için yoğun miktarda döviz bozdurulacak. Siz görün bakın eylül gelmeden dış ticaret açığı nasıl daralıyor, TL’deki kazanımlar nasıl artıyor, kurlar nasıl devriliyor. Bugün dolarla vedalaşın zira bir daha düştüğünü göremeyeceksiniz, diye ağıt yakanların esamesi okunmayacak...'' ifadelerini kullandı.

İsabetsiz tahminleriyle tanınan Batırel şunları söyledi:

"Merkez Bankasının brüt rezervleri bu kadar büyük döviz ödemesine rağmen neden geçen hafta 2,6 milyar dolar artarak 102,9 milyar dolara çıktı. Net rezervlerimiz 12,2 milyar dolara nasıl yükseldi? Çünkü yurt dışına mal satan şirketlerimiz ihracat gelirlerinin %40’ını döviz olarak Merkez Bankasına yatırıyor, da ondan. İhracattaki artışı kesinlikle küçümsemeyin. Ne kadar büyürse rezervlerimize o kadar yüksek katkı sağlıyor...

Bacasız sanayi sezonu başladı, ocak-mayıs döneminde turizm gelirleri 9,5 milyar dolarla rekor artış gösterdi. Yılın tamamında 45 milyon turistten 35 milyar dolar gelir bekleniyor. Gurbetçilerimiz akın akın gelmeye başladı... Kurban Bayramında büyük TL ihtiyacının karşılanması için yoğun miktarda döviz bozdurulacak. Siz görün bakın eylül gelmeden dış ticaret açığı nasıl daralıyor, TL’deki kazanımlar nasıl artıyor, kurlar nasıl devriliyor. Bugün dolarla vedalaşın zira bir daha düştüğünü göremeyeceksiniz, diye ağıt yakanların esamesi okunmayacak..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading