banner2

Dolar için seçim sonrasını işaret etti: Dövizi olanlar elinde tutmasın çünkü büyük kayıp yaşanacak! İşte dolarda beklenen tahmini fiyat

Ekonomiye ilişkin yaptığı tahminlerini büyük oranda tutturan ve yatırımcıların takip ettiği isimlerden biri haline gelen Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, dolar kuruna ilişkin yaptığı son tahminle çok konuşulacak.

Ekonomi 19.03.2023, 11:16 19.03.2023, 11:44
Abone ol
Dolar için seçim sonrasını işaret etti: Dövizi olanlar elinde tutmasın çünkü büyük kayıp yaşanacak! İşte dolarda beklenen tahmini fiyat

Son zamanlarda yaptığı ekonomi yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, Ferda Yıldırım'ın Youtube kanalına konuk oldu ve burada çok konuşulacak yorumlarda bulundu.

Dolar kuruna ilişkin tahminlerini de sıralayan Mert Başaran, 19 liraya yükselen dolar için seçim sonrasına dikkat çekti.

DÖVİZİ YATIRIM ARACI OLARAK GÖRMEK DOĞRU DEĞİL

Doların bir enflasyonu olduğunu ifade eden Mert Başaran, dövizi yatırım aracı olarak görmenin doğru olmadığını söyledi.

Doları olanların cebindeki parasının erimemesi için yatırım enstrümanını değiştirmesi gerektiğini söyleyen Başaran, "Ben herkes gibi dolar patlayacak, uçacak' diyenlerden değilim. Dolar uzun zamandan beri stabil gidiyor. Yani fırladı, fırlayacak. Doların bence enflasyon kadar artması lazım. Her şey 3'e katlarken dolar sabit kaldı. Seçimden sonra kim gelirse gelsin 'dolar 25-26'ya kadar çıkacak' gibi duruyor. İhracatçıların rahatlayacağı bir şey yapılması gerekecek. İnşallah devülasyon olmaz ama doları olanlar para kazanamaz. Doları olanların parası erir. Bunu net bir şekilde söyleyelim" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!