Yandex Metrica

Dolar düşerse tehlike başlar! O isimden olay yaratan açıklama: Bu fiyatı görmemeli 

Dolar düşerse tehlike başlar! O isimden olay yaratan açıklama: Bu fiyatı görmemeli 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçilari Birliği Başkanı Mustafa Gültepe, doların bulunduğu seviyelerde kalması gerektiğini, aşağı ya da yukarı hareket yapmaması gerektiğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:48

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçilari Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, dövize ilişkin ezber bozan açıklamalarda bulundu. Gültepe, dolar kuruna ilişkin "Dolar/TL, 13,5-15 arasında olmalı. Aşağısı tehlikeli" ifadesinde bulundu.

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

SEKTÖRDE REKABET ÇOK YOĞUN

Bilindiği üzere Türkiye’nin toplam ihracatı, 2021’in tamamında yüzde 32,8 artarken, hazır giyim ihracatında ise bu oran 18,3 olarak gerçekleşmişti. Tedarik zincirinin Türkiye’nin lehine değiştiği bu dönemde ihracat artış oranının genel ihracatın gerisinde kalması ve ihracat birim değerinde yaşanan gerileme hakkında ise Gültepe, şöyle konuştu:

“Sektör kapasite kullanım oranı yüzde 85’ler seviyesinde. İkincisi sektörde rekabet çok yoğun. Bizim kârlılığımızı korumamız için fiyatları yüzde 25 artırmamız lazım ancak en fazla yüzde 10-15 artırabiliyoruz. Birim değer ve ihracat artış oranında yaşanan gelişmelerin sebebi bunlar.” Gültepe, lojistik maliyetleri ve konteyner krizinin devam ettiği sürece Türkiye’ye talebin de devam edeceğini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading