Yandex Metrica

Dolar dönemi resmen bitti! Ünlü isim yeni yatırım aracını açıkladı

Dolar dönemi resmen bitti! Ünlü isim yeni yatırım aracını açıkladı

Araştırmacı yazar Murat Akan youtube kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Akan, küresel rezerv para birimi olan doların artık kullanılmayacağını ve yerine kripto paraların geçeceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:49

Araştırmacı yazar Murat Akan, Youtube kanalında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si yoksulluk sınırında 1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si... Haberi Görüntüle

DOLAR DEVRİ BİTTİ

Yeniakit'in aktardığı habere göre, Murat Akan, dolar devrinin artık sona geldiğini söyledi.

Akan yaptığı açıklamada, "Dolar 1944’teki anlaşma ile küresel para oldu. Fakat her yüzyılda bir küresel paranın değiştiğini görüyoruz. Son günlerde yapılan tartışmalarda ABD dolarının bu gücünü kaybettiği ve yerine kripto paraların geçeceği belirtiliyor. ABD Ordusu artık doları koruyamaz hale geldi. Doların rezerv para olmaktan çıkması başka bir paranın gelmesi küresel sistemi kökünden değiştirecek.

Elinde olanlar ne yapacağız, diye soruyor. Bu hemen yarın olacak bir durum değil. Malum süreçten kaynaklı bu konu gündeme gelemiyor, devletler bir araya gelemiyor. Ama yaz aylarına doğru gündeme gelecek. Çin kendi dijital parasını yaptı. Bazı bölgelerinde kullanmaya başladılar. Ama ABD buna karşı çıkıyor. Buna baskı yapıyorlar. IMF’nin dijital parası da çıktı. Şu an küresel rezerv para olması beklenen para olarak kripto para yani Bitcoin’in olacağı düşünülüyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading