Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dolar çift haneye çıktı, uzmanlar rakam verdi: 1 yıllık dolar tahmini herkesi şaşırttı! Mehmet Şimşek sonrası döviz rakamları kaç lira olur?

Dolar çift haneye çıktı, uzmanlar rakam verdi: 1 yıllık dolar tahmini herkesi şaşırttı! Mehmet Şimşek sonrası döviz rakamları kaç lira olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Ekonomi Bakanlığına Mehmet Şimşek getirildi. Bu gelişmenin ardından dolar hızla bir yükselişe geçti. Uzmanlar konuya ilişkin yıl sonu dolar tahmininde bulundu. Vatandaşlar Mehmet Şimşek sonrası döviz rakamlarının akıbetini merak ediyor. İşte detaylar…

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

28. Dönem Bakanlar Kurulunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekonomi Bakanlığına yeni dönemde Mehmet Şimşek’i getirdi. Mehmet Şimşek’in gelişi ile beraber yatırımcılar heyecanlandı. Konuya ilişkin uzman isimler Doların yıl sonu tahminde bulundu. Uzman isimler Ekonomi Bakanlığına Mehmet Şimşek'in getirilmesine ilişkin rapor hazırladılar. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Bütün hazırlıkları yaptık Haberi Görüntüle

'MEHMET ŞİMŞEK'İN GELİŞİ POZİTİF ETKİ YARATABİLİR'

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, analistler uluslararası rezervlerin daha önce ciddi lira zayıflığının görüldüğü seviyelere yakın olduğunu ve net rezervlerin negatif bölgeye geçtiğini belirtti.Lira üzerindeki bu baskı göz önüne alındığında tek seferde düzeltme ihtimalinin arttığını belirten analistler “Liranın zayıflayıp zayıflamayacağı değil ne zaman zayıflayacağı söz konusu” değerlendirmesini yaptı. Raporda “Liradaki zayıflık, düzeltmenin daha fazla faizlerde yapılması ve Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin yatırımcı güvenine yaratacağı pozitif etki ile hafifletilebilir” ifadeleri kullanıldı.


Üç ülkenin ortak kullandığı havalimanında bomba paniği: Havalimanı tahliye edildi Haberi Görüntüle

DOLAR NE KADAR?

Dolar, 5 Haziran 2023 Pazartesi günü 21.17 TL'den işlem görüyor. Dolar/TL kuru geçtiğimiz haftayı %4,94 oranında yükseliş ile 20,96 seviyesinden tamamladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading