Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dolar, altın ve euro patlaması! Piyasalar son 1 saatte alt üst oldu

Dolar, altın ve euro patlaması! Piyasalar son 1 saatte alt üst oldu

Döviz ve emtia piyasaları yeni haftanın ilk gününde hareketli bir başlangıç yaptı. Dolar kuru TL karşısında yukarı yönlü ivmesine devam etti. Öte yandan euro ve dolar haftalar sonra yeniden eşitlendi. İşte piyasalardaki son durum...

Ekonomi

23.01.2024, 19:42

Finansal piyasalar, yeni haftaya dalgalı bir seyirle başladı. Euro/Dolar paritesi 1 ay sonra yeniden eşitlenirken, bu dalgalanmanın nedeni olarak Fed'in eylül toplantısında 75 baz puan faiz artışı yapacağı ihtimali gösteriliyor.

Benzine zam mı geldi? 15 Mart benzin litresi ne kadar? Haberi Görüntüle

DÖVİZ PİYASASINDA SON DURUM

Dolar endeksi bu gelişmelerle yükseliş eğilimini üst üste dördüncü güne taşımasının ardından şu sıralarda 108,4'le 15 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyede bulunuyor. Euro/Dolar, 0,9994 ile yeniden parite seviyesine geldi ve 15 Temmuz'dan bu yana en düşük rakamı gördü. Sterlin/dolar paritesi de 14 Temmuz'dan bu yana en düşük seviye olan 1,1782 seviyesine geriledi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ POWELL KONUŞACAK

Fed başkanı Jerome Powell çarşamba günü Jackson Hole sempozyumunda başlıca politika yapıcılara konuşacak. Piyasalarda Powell'ın, yatırımcıların umduğu para politikası gevşetme yanlısı tutumu göstermeyeceği endişesi hakim.

Fahiş artış oranı ekonominin baş gündemiydi! Konut fiyatlarıyla ilgili dikkat... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE

Ons altın, Fed yetkililerin sıkı para politikasına bağlı kalacağına yönelik açıklamalarıyla birlikte düşüşünü sürdürüyor. Ons altın, yüzde 1'e yakın düşüşle 1732 dolara kadar geriledi. Düşüş eğilimini üst üste altıncı işlem gününe taşıyan ons altın, 28 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

İstanbul Havalimanı'ndan büyük başarı: Üst üste dördüncü kez yılın en... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN

TCMB'nin faiz kararı ile birlikte 1040 lirayı aşan gram altın da 1009 liraya kadar düştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading