Yandex Metrica

Dolar 2 TL düşecek! Olağanüstü müdahale başladı

Dolar 2 TL düşecek! Olağanüstü müdahale başladı

JP Morgan'dan dolar yatırımcılarını üzen açıklama geldi. Hükümetin döviz önlemleri öncesi doların TL karşısında sergilediği yükseliş soğuk duş etkisi yaratmıştı. Dünyanın 1 numaralı yatırım firmalarından olan kurumdan şaşırtan fiyat hedefi geldi. Kurum dolar kurunda düşüş beklentisi olduğunu ve bu yönde pozisyon aldığını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:01

Uluslararası finans kuruluşları arasında önemli bir yere sahip olan JP Morgan’ dan yeni dolar / tl kur tahmini geldi. Dolar kur tahmini açıklayan kurumlar arasına JP Morgan’da katıldı. Hem de öyle bir açıklama geldi ki dolar yatırımı yapmış olanlar şok oldu. Yapılan açıklamaya göre dolar 2 TL birden düşebilir denildi.

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

JP MORGAN'IN DOLAR AÇIKLAMASI

JPMorgan, döviz stratejisi raporunda “dolar sat TL al” tavsiyesinde bulundu. JPMorgan’ın küresel Döviz stratejisi raporunda teknik analize dayalı “dolar sat TL al” tavsiyesi yer aldı. Raporda, kurda “Son iki haftadır açık bir şekilde yukarı yönlü ivme kaybı gözlemlendiği” belirtildi. Raporda, kurda önemli ölçüde geri çekilme riski olduğu ve bu geri çekilme için kritik önemdeki ilk Fibonacci desteği olan 13.1890’ın kırılması gerektiği ifade edilirken, böyle bir kırılmanın daha geniş çaplı bir geri çekilmeyi getirebileceği belirtildi. Kurumun strateji notunda “Biz 12.7800 ve 11.5000 hedefiyle, 14.5500 ‘zararı durdur’ seviyesiyle 13.64’ten 1 birim sattık.” dendi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading