Yandex Metrica

Dolandırıcılar bu yolla binlerce liranızı çalıyor! E-Devlet'ten kesinlikle kontrol edin

Dolandırıcılar bu yolla binlerce liranızı çalıyor! E-Devlet'ten kesinlikle kontrol edin

Dolandırıcılar türlü türlü yöntemlerle vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. Yeni yöntemleri icra mesajı olan dolandırıcılar vatandaşlara SMS üzerinden, 'İcra borcunuz hukuk ofisimize devredildi, ödeme yapmanız gerekiyor' gibi mesajlara karşı uzmanlar uyarıda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:06

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Tüketici Adaleti Komisyonu Başkanı Av. Hayri Eryılmaz, dolandırıcıların yeni taktiğini açıkladı. 

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

İCRA BORCU DİYEREK DOLANDIRIYORLAR

Eryılmaz, hukuk bürosu adı altında vatandaşlara mağduriyet yaşayan bir takım dolandırıcılar hakkında kendilerien şikayet geldiğini belirterek, "Son zamanlarda basın yayın organlarına da yansıyan bu kişiler, tüketicilerimizi arayarak veya mesaj atarak, ‘İcra borcunuz hukuk ofisimize devredildi, ödeme yapmanız gerekiyor” gibi yalan beyanlarla veya ‘Almış olduğunuz ürünün kargo ücretini icraya veriyoruz' tehdidiyle, mütemadiyen mesaj atarak vatandaşlarımızın içinde bulunduğu panik halinden yararlanıp ödeme yapmasını istiyorlar" ifadelerine yer verdi. 

İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan gram, çeyrek altın fiyatları İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan... Haberi Görüntüle

E-DEVLETTEN KONTROL EDİLEBİLİR 

Bu tarz borçların var olup olmadığını e-Devlet'ten kontrol edilebileceğine dikkat çeken Eryılmaz, "Alacaklı tarafından, aleyhinize herhangi bir icra takibi başlatılmış olursa, ilgili icra dairesince size ‘tebligat' gönderilmesi gerekmektedir. Şayet yine de tereddüde düşülmüş ise tüketicilerimizin yapması gereken şey, iletişime geçen şahıstan ilgili dosyanın numarasını istedikten sonra kendi e-devlet sistemleri üzerinden tarafı bulunduğu mevcut dava veya icra takibi olup olmadığını kontrol etmek olacaktır. Eğer bu sorgulama sonucunda adınıza açılmış herhangi bir icra takibi veya dava mevcut değilse ya da verilen dosya numarası uyuşmuyorsa, tarafınıza gelen mesaj veya aramanın sizi dolandırmak maksatlı olması muhtemeldir" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading