Yandex Metrica

Doktora, lisansüstü ve lisans öğrencilerine müjde! Kredi ve burs ödemelerine zam: O öğrenciler artık 3700 TL alacak

Doktora, lisansüstü ve lisans öğrencilerine müjde! Kredi ve burs ödemelerine zam: O öğrenciler artık 3700 TL alacak

Yükseköğretim ve Kredi Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerini sevindirecek bir haber duyurdu. Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri kapsayan bu açıklamada öğrencilere verilen burs ve kredi ödemelerine zam yapıldığı duyuruldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:51

Türkiye'de üniversite öğrencilerine karşılıksız ve karşılıklı olarak ödemeler yapılıyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan bu ödemelere zam yapıldığı haberi duyuruldu. Düzenli olarak her ay yapılan bu ödemeler belirli şartları taşıyanlara burs olarak karşılıksız veriliyor. Burs alamayan öğrenciler için ise geri ödemeli öğrenim kredileri öğrenim hayatına başlayan tüm öğrencilere başvuruları doğrultusunda veriliyor.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

KYK ÖDEMELERİNE ZAM

Her yıl Eylül ayında başvuru süreci başlayan burs ve kredi ödemelerinden milyonlarca üniveriste öğrencisi faydalanıyor. Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için her ay düzenli olarak yapılan bu ödemelerde düzenlemeye gidilerek zam yapıldı. Yapılan son açıklamaya göre bu ödemelere zam yapılarak doktora öğrencileri adına ödeme miktarı 2500 TL'ye yükseltildi. Lins öğrencileri için yapılacak ödeme ise 1875 TL olarak açıklandı.

2023 yılı KYK ödemeleri için düzenlene miktarlar şöyle:

  • Doktora öğrencileri için 3750 TL 
  • Lisansüstü öğrencileri için 2500 TL 
  • Lisans ve önlisans öğrencileri için 1250 TL 

Devlet tarafından üniveriste öğrencilerine destek olmak adına birçok ödeme yapılıyor. KYK tarafından verilen burs ve kredilere, devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere yemek desteği de veriliyor. Maddi sorun yaşayan öğrencilere verilen bu burs ödemeleri sayesinde öğrenciler yemek, barınma, eğitim ve diğer masraflarını karşılayabiliyor. KYK ödemeleri öğrencilerin maddi durumuna göre geri ödemesiz burs veya geri ödemeli kredi oalrka ödeniyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading