Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Doğalgazda kasım ayı tarifesi açıklandı! İşte yeni zam oranı

Doğalgazda kasım ayı tarifesi açıklandı! İşte yeni zam oranı

Son dakika haberleri... Doğalgazda kasım ayı tarifesi belli oldu. Sanayi ve santrallerde arttı, konutta fiyat değişmedi. Doğalgaz sanayi tarifesine yüzde 49 zam yapıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:01

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde kasım ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğalgaz için 1488 lira olarak belirlendi.

Piyasalarda dengesiz seyir hakim! İslam Memiş altın yatırımcıları için tarih... Haberi Görüntüle

YÜZDE 49 ZAM

Bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ekim ayındaki tarifeye göre 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 49 artışla 3 bin 482 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için ise 4000 lira oldu.

Bu haberi duyan İŞKUR'un kapısına koştu! Çalışanlara 25 bin TL'lik... Haberi Görüntüle

EKİM AYINDA YÜZDE 15 ZAM GELMİŞTİ

Doğalgaza ekim ayında da yüzde 15 zam gelmişti. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken mesken tarifesi sabit kalmıştı.

Emekli ikramiyesi ödeme takvimi belli oldu! SSK, Bağ-Kur ve emekli... Haberi Görüntüle

BOTAŞ'TAN AÇIKLAMA

BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; Türkiye'deki konutlarda Evsel Enerji Fiyat Endeksi'ne (HEPI-Household Energy Price Index) göre, Avrupa'nın en ekonomik doğal gazının kullanıldığı belirtilerek, "Bununla birlikte 2021 yılı başından itibaren dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin, piyasalarda yaşanmakta olan olağan dışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmektedir. Ülkemizde ise bugüne kadar bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. Tüm abone grupları en azami şekilde korunmuştur. 01 Kasım 2021 tarihi itibarıyla gelinen bu aşamada tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır. Konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesinde kasım ayında bir değişiklik yapılmamıştır. Artan maliyetlerden dolayı büyük sanayi ve ticari kuruluşları abone grubuna yüzde 48,40 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz tarifesine yüzde 46,82 oranında artış yapılmıştır" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading