Yandex Metrica

Doğalgaz faturası neden kabarık geliyor? Milyonlarca vatandaş kışa girmeden önce bunu yapıyor

Doğalgaz faturası neden kabarık geliyor? Milyonlarca vatandaş kışa girmeden önce bunu yapıyor

Evinde doğalgaz bulunan vatandaşları ilgilendiren haber duyuruldu. Tasarruf için yapılması gerekenler tek tek anlatıldı. Yılda en az 2400 TL tasarruf için sağlamak için atılması gereken adımlara yer verildi. Isı yalıtımı nasıl yapılır? Doğalgaz faturalarından nasıl tasarruf edilir? sorularının cevabı açıklandı.

Ekonomi

05.02.2024, 19:52

Rusya'nın doğalgaz sevkiyatını azaltması sonrası Avrupa krize adım adım yaklaşırken, Türkiye enerji verimliliği alanındaki çalışmalarına hız kazandırdı. 

Borsa ne zaman açılacak? Borsa İstanbul (BİST100) bayramdan sonra hangi gün açılacak? Borsa Pazartesi açık mı? Borsa ne zaman açılacak? Borsa İstanbul (BİST100) bayramdan sonra hangi... Haberi Görüntüle

ISI YALITIMI İÇİN KREDİ VERİLİYOR 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, artan enerji fiyatları ve talebe karşı ilk olarak konutlara yalıtım kredisi vermeye başladı. Konutlarda ısı yalıtımının sağlanması için daire başına 50 bin TL’ye kadar 60 ay vadeli, aylık yüzde 0.99 faizle krediyi vatandaşın kullanımına sunuldu. Piyasada “kendi kendini ödeyen kredi” olarak tanımlanan finansman desteğiyle hedef ilk 3 yılda en az 900 bin dairenin yalıtımını sağlamak. Bu sayede 2024 sonuna kadar sadece binalarda yalıtımla yaklaşık 1 milyar m3 doğal gaz eşdeğeri tasarruf hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Haberi Görüntüle

KREDİ NASIL ALINIR?

Bina yalıtımıyla yıllık doğal gaz faturalarında en az 2400 lira tasarruf sağlayabilecek vatandaşlar için oldukça basit bir prosedür belirlendi. Konut sahipleri, yalıtım firmasıyla sözleşme imzaladığında kredinin yüzde 60’ı açılıyor, yalıtım standartlara uygun şekilde bittiğinde alınan enerji kimlik belgesiyle kredinin kalan yüzde 40 tutarı veriliyor. Bugün doğalgaz tedarikinde yüzde 99 dışa bağımlı olan Türkiye’de doğalgazın üçte biri konutlarda tüketiliyor. Binalarda ısı yalıtımıyla yüzde 35 ile yüzde 60 arasında tasarruf sağlanacağı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading