Yandex Metrica

Devletten dev ödeme: 4 bin liraya kadar destek ödemesi verilecek: Hemen e-devletten kontrol edin hesaplara yatıyor

Devletten dev ödeme: 4 bin liraya kadar destek ödemesi verilecek: Hemen e-devletten kontrol edin hesaplara yatıyor

İhtiyaç sahiplerine her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan destek ödemeleri için seçimlerin ardından yeni düzenlemelerin gelmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Destek ödemeleri temel gıda ürünlerine gelen zamların ardından devlet tarafından ödenen en düşük emekli maaş zammı, memura gelen zam oranı derken bu kez sosyal yardımlara, enngelli bakım aylığı ve yaşlı bakım aylığı gibi sosyal yardımlarına etki etmesi bekleniyor. Bu açıdan devlet tarafından ödenen çok sayıda yardım miktarının da arttırılması bekleniyor. 

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yatırılan destek ödemeleri arttırılması konuşuluyor. Seçimlerin ardından hükümet seçim öncesi söz verdiği yardımları yeniden değerlendirmeyi aldı. Buna göre destek ödemelerine ilişkin olarak Temmuz ayını işaret edildi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destekleri belirli şartlarla ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlara her ay düzenli olarak yatırılıyor.

65 yaş maaşı, evde bakım, engelli maaşına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu kapsamda maaşlarda yükseliş yaşanıp yaşanmayacağı kesin değil. Ancak, geçtiğimiz yıl olduğu gibi memur maaşı ile asgari ücrete yapılan artışın, sosyal destek ödemelerine yansıması bekleniyor.

2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? 2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Devlet tarafından yatırılan destek ödemeleri için 2023 Ocak zamlı sosyal destek ödemelerini senenin başında detaylı olarak açıklanmıştı. Devlet tarafından ödenen 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli maaşı dahil olmak üzere sosyal desteklere peş peşe yeni yıl için zam gerçekleştirilmişti.

Yaşlılık aylığı şeklinde de bilinen 65 yaş aylığı, Ocak ayı ile beraber yapılan zammın ardından 1.536 liradan 1.997 liraya çıkarıldı. Yüzde 40-69 arası engelli maaşı ise Ocak ayında yapılan zam sonrasında 1.226 lriadan 1.594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 liradan 2.392 liraya yükseltilerek güncellendi. Evde bakım yardımı da 2023 yılına girilmesinin ardından 3 bin 336 Türk Lirası'ndan 4 bin 336 Türk Lirası'na çıkartıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading