Yandex Metrica

Devletten bireysel emeklilik yapan vatandaşlara büyük katkı! Rekor destek oranı geldi

Devletten bireysel emeklilik yapan vatandaşlara büyük katkı! Rekor destek oranı geldi

Hem emeklilik hem de birikim yapmayı sağlayan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde teşvik edici uygulamaların başlaması kararı alındı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:38

Bireysel Emeklilik Sistemi, hem emekliliği hem de birikim yapmayı sağlıyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasal düzenleme ile BES'e katılımın artırılması planlanıyor. 

Evlilik, ev alma, iş kurma gibi ihtiyaçlar için BES'te biriken paranın yarısı, devlet katkısının ise yüzde 25'i katılımcılar tarafından avans olarak çekilebilecek.

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

45 YAŞ ÜSTÜ OLANLAR DA KATILABİLİYOR 

Verilen en büyük imkanın BES'ten avans çekmenin mümkün hale getirilmesi olurken, çalışanların tabi olduğu otomatik BES'e yaşı 45'in üstünde olanlar da kendi istekleriyle katılabilecek. 

BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi Haberi Görüntüle

HER AY 1500 TL KATKI VERİLECEK

Yasal düzenlemede devlet katkısının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkartıldığı bildirilirken, 2022 yılında BES'e aylık 5 bin TL prim yatıranlara devlet tarafından her ay 1500 TL katkı sağlanacak. 

Devlet katkısının yüzde 30'a çıkması ile bu yıl sonuna kadar 500 milyar TL'lik fon oluşturulması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu:  Emeklilere özel ayrıcalıklar yolda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: Emeklilere özel ayrıcalıklar yolda Haberi Görüntüle

YÜZDE 50'Sİ ÖDENECEK 

Ayrıca Sigortacılık ve Özel emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen özel durumlarda harç birikiminin yüzde 50'sine kadar ödeme yapılabilecek. 

Yatırılan anapara ve nemasının yarısına kadarlık kısmı avans olarak çekilebilirken, kısmen yapılan ödemenin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde devlet katkısından da ödeme yapılabilecek. 

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi? 21 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi?... Haberi Görüntüle

EN AZ 3 YIL KALMAK GEREKİYOR

Üç yıllık süre dolmadan sistemden ayrılanlar devlet katkısı alamazken, en az üç yıl kalanlara devlet katkısındaki miktarın yüzde 15'i, en az 6 yıl kalanlara yüzde 35'i, en az 10 yıl kalanlara yüzde 60'ı, 56 yaş üstü ve vefat eden vatandaşların yakınlarına ise tamamı ödeniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading