Yandex Metrica
SON DAKİKA
Devletten başvuran kişilere 4336 TL destek müjdesi! Her ay PTT hesaplarına yatacak: TC kimlik no ile hemen sorgulayın

Devletten başvuran kişilere 4336 TL destek müjdesi! Her ay PTT hesaplarına yatacak: TC kimlik no ile hemen sorgulayın

Bakanlıktan vatandaşlara müjde üzerine müjde geliyor. Son listede ismi olana 4 bin 336 TL destek ödemesi yapılacak. İşte, detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan vatandaşlara müjde geldi. Yeni ödeme listesinde olan vatandaşlara 4 bin 336 TL nakdi yardım yapılacak. PTT'den yapılan ödemeler TC kimlik numarasına göre başladı. Bakanlık tarafından sağlanan evde bakım maaşı Ziraat Bankası hesaplarına ve PTT'ye yatırılıyor ve ödeme T.C. kimlik kartı ile PTT şubelerinden alınabiliyor.

Fahiş artış oranı ekonominin baş gündemiydi! Konut fiyatlarıyla ilgili dikkat... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLER ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ağır engelli hasta ya da yaşlı yakınlarına bakan kişilere her ay düzenli olarak evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Evde bakım parası almak için hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması ve engelli kişinin sağlık raporu gerekiyor. Bu şartları sağlayanlar başvuru işlemlerini e-devlet'ten yapabileceği gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından da fiziksel olarak yapabiliyor. E-devletten başvuru yapmak isteyenler T.C kimlik no ve şifre ile giriş yaptıktan sonra arama butonuna evde bakım maaşı başvurusu yazmaları yeterli oluyor. Burada bulunan formu doldurup onaya göndermek mümkün.

Bayram ikramiyeleri haftaya hesapta! Detaylar belli oldu: SSK, BAĞKUR emeklileri... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI LİSTELERİ YAYIMLANDI

28 Mart 2023 evde bakım maaşı yatan iller listesi yayımlandı. Evde bakıma muhtaç yakınlarına bakan kişilere verilen evde bakım maaşı mart ayı ödemeleri hesaplara geçmeye devam ediyor. Listede kendi yaşadığı il olanlar ödemelerini PTT'den ya da Ziraat Bankası hesaplarından alabiliyor. PTT'den Ödeme alanların T.C kimlik kartları ile birlikte şubelere gitmesi gerekiyor. Ziraat Bankası'ndan ödeme alanlar ise bankamatik kartları ile birlikte ATM'den paralarını çekebilir.

Brent petrol çakıldı: Motorin fiyatlarına indirim gelebilir: Depoları fullemek için... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞINA NE KADAR ZAM GELDİ?

Bakanlık tarafından sağlanan devlet desteği ödemeleri 2023 yılında arttı. Evde bakım maaşı ödemesi de her yıl olduğu gibi memur maaş katsayısına göre zamlı olarak hesaplara geçiyor. 2023 yılı yeni zamlı evde bakım maaşı 4336 TL oldu. Yani %30 artış gösteren evde bakım maaşı artık hak sahiplerinin hesaplarına 4336 TL olarak ödeniyor. Evde bakım maaşı ödemesinden faydalanmak için gerekli şartları taşıyanlar her ay düzenli olarak ödeme olabiliyor. Evde bakım maaşı almak için her ay tekrar başvuru yapmaya gerek yok Tek bir sefere mahsus başvuru yapmak yeterli oluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading