Yandex Metrica

DEVLET ÖDEMEYİ YAPTI: 4 bin liralık DESTEK ÖDEMESİ hesaplarda: Hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz 

DEVLET ÖDEMEYİ YAPTI: 4 bin liralık DESTEK ÖDEMESİ hesaplarda: Hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz 

Devletin sosyal yardım politikaları kapsamında yer alan Sosyal Destek Ödemeleri (SED), her ay hesaplara yatırılmaya devam ediyor. Destek ödemesine başvuru yapan vatandaşların, hesaplarını kontrol etmeleri konusunda bir uyarı yapıldı. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; yaşlı bakım aylığı, engelli aylığı, dar gelirli ailelere çocuk ve aile yardımı gibi birçok alanda destek ödemesi yapıyor. Bakanlığın bu ay yaptığı ödemeler hak sahipleri tarafından merak edildi.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

SED ÖDEMELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

En düşük emekli aylığının zamlanması, ardından bayram ikramiyesinin yükselmesi; SED ödemelerinde de değişiklik olup olmayacağı konusunda tartışma yarattı. Son günlerde asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmeler sürerken, SED ile ilgili de açıklamalar geliyor. Asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına Temmuz'da zam geleceğinin kesinleşmesinden sonra; 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli aylığı ödemelerine de zam gelip gelmeyeceği merakla araştırılmaya başlandı.

65 yaş maaşı, evde bakım, engelli aylığı ile ilgili henüz resmi bir zam açıklaması gelmedi. Fakat, geçen sene olduğu gibi asgari ücret ile memur maaş zammına göre sosyal desteklerde de artış olması öngörülüyor.

Asgari ücrete ara zam yok: Peki emekli maaşlarına zam olacak mı, ne kadar olacak? Asgari ücrete ara zam yok: Peki emekli maaşlarına zam olacak... Haberi Görüntüle

SED ÖDEMELERİ NE KADAR?

Yaşlılık aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığı, Ocak ayı ile beraber gelen zam sonrasında 1.536 liradan 1.997 TL'ye yükseldi.

Yüzde 40-69 arası engelli maaşı ise 2023 Ocak zammı ile 1.226 liradan 1.594 TL'ye; yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 Türk Lirası'ndan 2 bin 392 liraya çıktı.

Evde bakım parası da yeni yılda yapılan zam sonrasında 3 bin 336 liradan 4 bin 336 Türk Lirası'na ulaştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading