Yandex Metrica
SON DAKİKA
Devlet kendi evini yapmak isteyene 200 bin TL hibe desteği! Başvuru yapmak yeterli: Başvuru detayları açıklandı

Devlet kendi evini yapmak isteyene 200 bin TL hibe desteği! Başvuru yapmak yeterli: Başvuru detayları açıklandı

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketini ardından vatandaşlar tarafından prefabrik evlere ilgi yoğunlaştı. Devletten prefabrik ev yapmak isteyenlere 200 bin TL destek yapılacağı duyuruldu.

Ekonomi

26.02.2024, 08:50

6 Şubat'ta yaşanan depremin ardında prefabrik evlere artan yoğun ilgi devleti harekete geçirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı prefabrik ev inşa etmek isteyen vatandaşlara 200 bin TL destek yapacağını açıkladı.

Altının piri bu defa şaşırttı! 'Benim paramla çok ucuz, hemen... Haberi Görüntüle

DEVLETTEN 200 BİN TL DESTEK

Son dönemde ilgi gören prefabrik ev yapımında devletten dev teşvik hamlesi geldi. Prefabrik evler, betonarme evlere oranla küçük ve hafif malzemelerden imal edildiği için deprem dayanıklılığının daha sağlam olduğu için öneriliyor. Deprem riski olan bölgelerde prefabrik ev tercih ediliyor. Devlet bu süreçte prefabrik evlerin yaygınlaşması adına teşvikler verirken, özellikle kırsal kesimde prefabrik ev yapmak isteyenlere de maddi yardım ve kredi desteği de sağlanıyor. Devlet, prefabrik ev inşa etmek isteyene 200 bin TL'ye kadar para desteğine bulunuyor.

Emekliye 12 bin TL'lik jest! Tek tuşla e-Devlet'ten başvuran anında... Haberi Görüntüle

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yaşanamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı yardımı yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tafarından yapılan açıklamada şu bilgi yer alıyor:

"İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 35 bin - 100 bin TL arası, prefabrik ev yapımlarında 200 bin TL, betonarme ev yapımlarında 300 bin TL'ye kadar destek verilir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading