Yandex Metrica

Dev şirketlerin işten çıkarma dalgası devam ediyor! Şimdi de o şirket 18 bin işçi çıkarıyor

Dev şirketlerin işten çıkarma dalgası devam ediyor! Şimdi de o şirket 18 bin işçi çıkarıyor

Amerika merkezli teknoloji devi Amazon, diğer teknoloji şirketlerinin işten çıkarma dalgasına kapıldı ve 18 bin personeli işten çıkarma kararı aldı. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:16

Amazon'un Üst Yöneticisi (CEO) Andy Jassy, 18 bin kişiyi işten çıkarmayı planladıklarını açıkladı. İşlerine son verilecek kişilerin yoğun olarak çalıştığı birim ise Amazon mağazalarındaki deneyim ve teknoloji organizasyonu.

Teknoloji devinin hali hazırda 1,5 milyondan fazla çalışanı bulunuyor ve bu kişilerin büyük çoğunluğu pandemi döneminde işe alındı.

Deprem sigortası yaptırmayanlar yandı! Zorunlu deprem sigortasına yeni fiyat güncellemesi geldi! Deprem sigortası yaptırmayanlar yandı! Zorunlu deprem sigortasına yeni fiyat güncellemesi... Haberi Görüntüle

KASIM AYINDA DUYURU YAPILMIŞTI

Jassy, işten çıkarılan çalışanlara tazminatlar ve geçici süreli sağlık sigortaları primlerinin ödenmesi gibi bazı desteklerinin olacağını kaydetti.

Kasımda şirket, büyük çaplı işten çıkarmalara başlayacağını duyurmuştu.

Teknoloji devi Amazon'un hali hazırda 121 milyar dolar cirosu bulunuyor

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

İŞTEN ÇIKARMA DALGASI ABD İLE SINIRLI DEĞİL

Kasım ayında Faceboook, Instagram ve WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Meta 11 bin kişiyi işten çıkarttığını duyurmuştu.

Geçen yıl teknoloji şirketlerinde başlayan işten çıkarma dalgası ABD ile sınırlı değil. Çinli Xiaomi de aralık ayında azalan gelirler nedeniyle çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkarma kararı aldı. Bu yaklaşık 3.500 kişinin işini kaybetmesi anlamına geliyor.

Teknoloji sektöründeki işten çıkarmaları takip için kurulan 'layoffs.fyi' platformunda yer alan bilgilere göre 2022 yılında dünya genelinde 1.018 teknoloji firması toplam 153 bin 678 kişiyi işten çıkarttı.

Platform tarafından derlenen veriler incelendiğinde işten çıkarmaların geçen yıl 2. çeyrekte hızlandığı, 4. çeyrekte ise zirveye ulaştığı görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading