Yandex Metrica

Dev banka duyurdu: Faiz kararı öncesi kritik dolar tahmini

Dev banka duyurdu: Faiz kararı öncesi kritik dolar tahmini

Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi Fransız dev banka SocGen’den dolar/TL kuru için kritik bir tahminde bulundu. Yapılan dolar tahminde Banka dolar/TL kurunun yıl sonunda 22 liraya ulaşacağı öngörüsünde bulunuldu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

18 Ağustos Perşembe günü belli Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararına ilişkin dev banka SocGen’den dolar/TL kuru için değerlendirmede bulundu. Banka dolar/TL kurunun yıl sonunda 22 liraya ulaşacağını tahmini yapıldı.

Dolar kuruna yükseliş devam ederken Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı öncesi dolarla ilgili Fransız dev banka SocGen bir analiz yayınladı. Analize göre enflasyonda tepe noktasının yüzde 87 olacağı öngörülürken, Dolar/TL'de uzun pozisyon tavsiye edildi. SocGen, Ağustos'ta faizde de iletişimde de değişiklik beklemediğini bildirdi. Ayrıca banka, Dolar/TL için 2022 yıl sonu beklentisinin 22 seviyesinde olduğunu yineledi.

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Haberi Görüntüle

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk çeken hanelere ek ödeme yapacak! İşte detaylar... Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI

Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da faiz kararını 18 Ağustos Perşembe günü,saat 14.00'te açıklayacak. Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bu ayki toplantısına ilişkin beklenti, haftalık repo faizinin yüzde 14,00 seviyesinde sabit tutulacağı yönünde oluştu.

Bakan Bayraktar'dan petrol müjdesi: Gabar'da rekor kıracağız Bakan Bayraktar'dan petrol müjdesi: Gabar'da rekor kıracağız Haberi Görüntüle

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Haberi Görüntüle

FAİZLER YÜZDE 14’TE SABİT

TCMB, 2021 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında gösterge faizde toplam 500 baz puan indirim kararı alarak, yüzde 14 seviyesine çekmişti. Banka, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında beklentilere paralel olarak faizde herhangi bir değişikliğe gitmemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading