Yandex Metrica

Depremzedelere 100 bin liralık destek! Detaylar netleşti

Depremzedelere 100 bin liralık destek! Detaylar netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başladığını duyurduğu, yakınları vefat eden depremzedelere 100'er bin liralık ödemenin ayrıntıları belli oldu. Destekten yararlanmak isteyenlerin il valiliklerine başvuru yapması gerekiyor. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına verilecek destek süreci miras hukukuna göre ilerleyecek. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:32

Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 1 ay geçti. 

Toplamda 11 ili birden etkileyen depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için başlatılan seferberlik tüm hızıyla devam ediyor.

Çifte felaketin ardından yetkililer, sahada çalışmalarına devam ederken yaralar hızlıca sarılmaya başlandı. Depremezedelere 1 milyon 190 bin aileye 12 milyar 547 milyon lira nakdi yardım yapıldı.

Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDELERE 100 BİN LİRALIK DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başladığını duyurduğu, yakınları vefat eden depremzedelere 100'er bin liralık ödemenin ayrıntıları belli oldu. Destekten yararlanmak isteyenlerin il valiliklerine başvuru yapması gerekiyor. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına verilecek destek süreci miras hukukuna göre ilerleyecek. Nüfusta görünen aile fertlerinin yakınları destek talebinde bulunabilecek. Yaşamını yitiren her bir birey için 100'er bin lira ödeme yapılacak. Örneğin anne, baba, kardeşini kaybeden çocuğa 300 bin lira ödeme yapılacak. Yasal mirasçılar, miras payları oranında tazminat talep etme hakkı elde edecek. Yasal mirasçılar eş ve çocuklar, torunlar, anne, baba durumuna göre talep etme hakkına sahip olabilecek.

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

YAKINI YOKSA DEVLETE KALACAK

Sabah'ta yer alan habere göre; yasal mirasçıların belirlenmesinde soy bağı, evlat edinme, hasımlık ve evlilik birliği dikkate alınıyor. Bunun yanında devlet de belli koşullarda tali nitelikte yasal mirasçı olabiliyor. Depremde hayatını kaybedip de yakınları olmayanlar için ödenecek tazminat devlete kalıyor. Sağ kalan eş yasal mirasçı arasında yer alıyor. Miras hukukuna göre birinci zümre altsoy, ikincisi ana, baba, kardeş, yeğeni ve çocuklarından oluşuyor. Evlatlık da birinci zümreye dâhil saklı paylı yasal mirasçı arasında yer alıyor.

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Net tarih verdi TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Net tarih verdi Haberi Görüntüle

ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANACAK

Depremde yıkılan binalarda bulunduğu kesin olan, ancak ulaşılamayan depremzedeler için ölüm karinesi geçerli olacak. Yıkılan binada olup olmadığı kesin bilinmeyenler için bu karine geçerli olmayacak. Kesinleşmesi halinde vali ve kaymakam kararıyla kişinin kütüğüne "ölü" kaydı düşülecek. Ölüm karinesi kapsamında "ölü" kararı verilen kişinin kalan eş, çocuklarına dul ve yetim aylığı bağlanıyor.Depremde anne, babı, çocuklar veya bazıları yaşamını yitirdiyse kanunen hepsinin ölümünün aynı anda gerçekleştiği kabul ediliyor.Aynı anda öldükleri kabul edilenlerin mirasları kendi yasal mirasçılarına geçiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading