Yandex Metrica

Deprem piyasaları nasıl etkileyecek? Dolar/TL kuru için İslam Memiş'ten uyarı?

Deprem piyasaları nasıl etkileyecek? Dolar/TL kuru için İslam Memiş'ten uyarı?

11 ilimizin sarsan depremlerin ülke ekonomisine yansıması beklenen sonuçlarını altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi. Memiş, yatırımcıları soğukkanlı olmaları konusunda uyardı.

Ekonomi

22.03.2024, 00:59

 Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Kahramanmaş merkezli depremlerden sonra piyasalarda olabilecekler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan Şimşek enflasyon açıklaması Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan... Haberi Görüntüle

"İÇSEL VE DIŞSAL PROBLEMLER VAR"

2022 yılının son çeyreğindeki uyarılarını vatandaşlara yeniden anımsatan İslam  Memiş, bu uyarıları yaparken depremin olacağını öngörmediğini ifade ederek, "2022 yılının son çeyreğindeki analiz raporlarımızda 2023 yılının tamamı ile ilgili dolar kuruna ilişkin öngörümüz vardı. 'İçsel ve dışsal problemler var. Bunları birleştirdiğimiz zaman, Dolar/TL kuru Haziran'dan sonra 24-25 bandına kadar yükselebilir' dedik. Tahminimiz bu yöndeydi." açıklamasında bulundu. 

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

SOĞUKKANLI OLMAK İÇİN UYARDI! 

Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ülke ekonomisine olumsuz etkilerinin kaçınılmaz olduğunu dile getiren  İslam Memiş, vatandaşlara "soğukkanlı" davranmaları gerektiği konusunda uyardı. 

Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? 2024 güncel altın fiyatları Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek... Haberi Görüntüle

"YUKARI YÖNLÜ KIRILACAK"

İslam Memiş değerlendirmesine şu şekilde devam etti; "Biz 2023 yılı bu analiz raporumuzu hazırlarken Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini kimse beklemiyordu ve bilmiyordu. Dolayısıyla yılın yarısından sonra Dolar/TL kuru 20 lira bandından yukarı yönlü kırılınca manipülatörler devreye girecek. 'Gördünüz mü ekonomi batıyor' yaygarası koparacaklar. Ama biz zaten bu beklentilerimizi 2022 yılının son çeyreğinde aktarmıştık. Bunu halkımızın bilmesi ve bu tür tuzaklara karşı biraz daha soğukkanlı davranmaları gerekiyor. Karşımızda büyük hasar almış bir bölge var."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading