Yandex Metrica

Deprem fırsatçılarına özel takip: Fahiş kira başlıkları tek tek taranıyor

Deprem fırsatçılarına özel takip: Fahiş kira başlıkları tek tek taranıyor

Deprem fırsatçılarına karşı mücadele başladı. Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri depremzedelerin göç ettiği illerde fahiş kira artışlarını tek tek tespit ediyor. Konut satışı ve kiralamada rayiç bedellerin üzerinde kalan ilanların sahipleri, sözleşmeye taraf mülk sahibi ile aracılar hakkında "şüpheli" sıfatıyla işlem yapılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:31

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ortaya çıkan deprem fırsatçıları ev kiraları ve satılık ev fiyatlarında fahiş artışlar yapmaya başladı. Deprem fırsatçılarına karşı fahiş artışlarla mücadele kapsamında çalışmaların önemi her geçen gün artarken emniyet harekete geçti. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri depremlerin ardından konut satışı ve kiralamada rayiç bedellerin üzerinde kalan ilanların sahipleri, sözleşmeye taraf mülk sahibi ile aracılar hakkında "şüpheli" sıfatıyla işlem yapacak.

Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Haberi Görüntüle

EMNİYET FAHİŞ KİRA ARTIŞLARINA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin göç ettiği illerde, kiraların 5 bin liradan 15-20 bin liraya çıkarıldığı yönündeki ihbarların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçti.

Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024 benzin, motorin ve LPG fiyayları... Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDELERİN İFADELERİ ALINDI

Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekip, Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ile koordinasyon sağlayarak ulaştığı ihbar sahibi depremzedelerin "şikayetçi" olarak ifadelerini aldı.

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

FAHİŞ FİYAT ARTIŞI BAŞLIKLARI TEK TEK TARANDI

Ekipler emlak satışı ve kiralamada aracılık yapan internet siteleriyle de irtibat kurdu ve Ankara'daki konutlara ait kiralık ve satılık ilanlarına ait bilgilere ulaştı. Deprem öncesi ile deprem sonrası değişimleri karşılaştıran ekipler fahiş fiyat artışı görülen ilanları tek tek tespit etti.

Haberlerde ve açık kaynaklarda bulunan "fahiş kira artışı" başlıklı haberleri tek tek tarayan ekipler iddiaların tamamını araştırdı.

Bakan Bayraktar'dan petrol müjdesi: Gabar'da rekor kıracağız Bakan Bayraktar'dan petrol müjdesi: Gabar'da rekor kıracağız Haberi Görüntüle

YÜZDE 10'DAN FAZLA ZAM YAPANLAR YANDI

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ile yazışan ekipler, e-Ticaret sitelerinde 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla yer alan konut kira ve konut satış fiyatlarına yüzde 10’dan fazla zam yapan ilanların verilerini soruşturma dosyasına eklenmek üzere talep etti.

Ankara’da faaliyet gösteren ve ilanlarında anormal artış belirlenen emlakçılardan ilanlara ait bilgileri ve kontratları temin eden ekipler, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Ankara Ticaret Odası ile yaptığı yazışmalar sonrası da kayıtlı emlakçılardan 5 Şubat'tan bu yana aracı oldukları kira ve satış belgelerinin nüshaları ile güncel kira ve satış bilgilerini aldı. Bu amaçla ilçe emniyet müdürlüklerinin ekipleri de emlakçıları tek tek ziyaret etti.

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

ŞÜPHELİ SIFATIYLA İŞLEM YAPILACAK

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) konut artış endeksi verilerini alan ekipler Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) ile görüştü. Soruşturma sürecinde konut kira ve satış bedellerinin değerleme uzmanları (eksper) aracılığıyla değerlendirileceği ve emlak endekslerinin çıkarılacağı öğrenildi. Çalışmalar sonrası ortaya çıkacak rayiç bedellerin üzerinde kalan ilanların sahipleri, şikayete konu sözleşmeye taraf mülk sahibi ile aracılar hakkında "şüpheli" sıfatıyla işlem yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading