Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin lira destek! Bakan Varank detayları açıkladı

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin lira destek! Bakan Varank detayları açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.'' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kanal7'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin lira destek verileceğini duyurdu.

14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuşan Bakan Varank, "Vatandaşımız, Cumhurbaşkanımızın yaptığı hizmetleri görüyor. Vatandaşlarımız bizi motive ediyorlar. 21 yıldır taş üstüne taş koymanın derdindeyiz. Bursa'dan örnek verirsek 80 yıldır görülmeyen yatırımlar bizim zamanımızda yapıldı. Yatırım ve hizmet siyasetinin karşısında ise bir yıkım ekibi var. Türkiye'nin elde ettiği kazanımların kaybedilmesinin dışında Türkiye'yi tehlikeli bir sürece sokmanın derdindeler" ifadelerini kullandı.

Bu haberi duyan İŞKUR'un kapısına koştu! Çalışanlara 25 bin TL'lik... Haberi Görüntüle

''SEÇİMİ İLK TURDA ALACAĞIZ''

Seçimi ilk turda alacaklarını belirten Bakan Varank, ''Biz sokakta diğer partileri göremiyoruz. Arabalarını görüyoruz ama muhalefetin temsilcilerini sokakta göremiyoruz. Seçimleri milletvekili olarak 300 üzerinde, Cumhurbaşkanlığı tarafında ise ilk turda seçimi alacağımızı düşünüyoruz. PKK'nın her gün Türkiye ile açıklama yapması, İmralı'nın kapılarını kıracağız söylemleri vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Koalisyon dönemleri kirli pazarlıkların yapıldığı dönemlerdi. 1 yıllık, 7 aylık hükümetlerin olduğu dönemleri yaşadık Türkiye'de. Şimdi de PKK ile pazarlık yapılıyor. Kapalı kapılar arasında bu pazarlık yapılıyor. KHK'lıları yani darbecileri, FETÖ'cüleri geri getireceğiz ne demek. Şimdi siz bu adamları yargının, polisin içine tekrar sokmayı düşünüyorsunuz. Demirtaş'ın içeriden çıkması için bize oy vereceksiniz açıklamalarını herkes gördü.'' dedi.

TOGG ona rakip olarak çıkmıştı: TOGG piyasaya çıkınca iflas etmeye... Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGESİNDEKİ KOBİ'LERE 75 BİN LİRALIK DESTEK

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin lira destek verileceğini duyuran Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı;

''KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek. Yaraları sarmaya devam ediyoruz. Depremde iş yerleri hasar gören ve bu zorlu şartlara rağmen işlerine devam eden KOBİ'lerimizi yalnız bırakmıyoruz. KOSGEB aracılığıyla bu işletmelerin; bakım, onarım, personel gibi ihtiyaçlarına 75 bin lira destek sağlıyoruz."

Ramazan bayramında kişi başı 3300 TL para verilecek! 2024 ramazan... Haberi Görüntüle

KİMLER FAYDALANACAK?

Destek paketinin detaylarından bahseden Bakan Varank, ''KOSGEB desteği, 6 Şubat'ta yaşanan depremler nedeniyle ilan edilen OHAL ve sonrasında kapsama alınan iller ve ilçelerde geçerli olacak. Buralarda imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin faaliyetlerinin aksamaması ve devamlılıklarının sağlanabilmesi için İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında Afet Dönemi İşletme Desteği uygulamaya alındı. 75 bin lira üst limitli destekten, iş yeri hasar durumuna ilişkin resmi makamlardan belge alan işletmelerden; deprem sonrası kurulan geçici nitelikteki çarşı alanlarında, sanayi sitelerinde faaliyet gösteren veya NACE Rev. 2'ye göre Kısım C – imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler faydalanabilecek.'' dedi.

Son dakika... Bakan Bayraktar'dan yeni rezerv müjdesi: 'Göktepe-1 adını verdiğimiz... Haberi Görüntüle

GERİ ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Geri ödemelerin 12 ayı ödemesiz olmak üzere, 4'er aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılacağından bahseden Bakan Varank, ''İşletmelerin; faaliyet gösterdikleri yapıların bakım, tadilat, onarımlarına ilişkin hizmet alım giderleri, istihdam ettikleri personel giderleri ve faaliyet konuları ile ilgili alacakları ile ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerine destek verilecek. Giderlerin büyük deprem felaketinden sonra gerçekleşmiş olmasına bakılacak. Destek programı kapsamında yapılacak geri ödemeler; programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ayı ödemesiz olmak üzere, 4'er aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılacak. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihinden sonraki 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günü olacak.'' diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading