Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem bölgesi için kritik karar! Elektrik ve doğalgaz tahsilatı ertelendi

Deprem bölgesi için kritik karar! Elektrik ve doğalgaz tahsilatı ertelendi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen iller için kritik bir karar alındı. Tüketicilerin elektrik ve doğalgaz tüketimlerine yönelik tahakkuk ve tahsilat işlemleri 31 Mayıs'a kadar ertelendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde zarar gören bazı iller için kritik karar alındı. Tüketicilerin elektrik ve doğalgaz tüketimlerine yönelik tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin ertlenmesine dair usul ve esaslar belirlendi.

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırına devam edilecek mi? Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURASI TAHSİLATI 31 MAYIS'A KADAR ERTELENDİ

Buna göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan faal veya kullanılabilir durumda olan iletimden bağlı elektrik tüketicileri, orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki elektrik tüketicileri, orta gerilimden bağlı "kamu ve özel hizmetler ile diğer abone" grubundaki elektrik tüketicileri haricindeki elektrik tüketicilerine yönelik ilgili tedarik şirketleri tarafından gerçekleştirilen tahakkuk ve tahsilat işlemleri 31 Mayıs'a (bu tarih dahil) kadar ertelendi.

Gabar'dan petrol müjdesi: Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Enerjide tam bağımsızlığa... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FATURASI TAHSİLATI DA 31 MAYIS'A ERTELENDİ

Ayrıca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ilgili bölgelerin doğalgaz dağıtım şirketlerinden veya tedarik şirketlerinden doğal gaz temin eden tüm konut aboneleri ile yıllık tüketimi 100 bin standart metreküp ve altında olan diğer tüm tüketicilerin doğalgaz tüketimlerine ilişkin tahakkuk ve tahsilat işlemleri de 31 Mayıs'a (bu tarih dahil) kadar ertelendi.

Bu süredeki toplam doğalgaz tüketimine esas fatura bedeli haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilecek. Söz konusu işlemler ilgili doğalgaz dağıtım şirketleri ile tedarik şirketleri tarafından başvuru şartı aranmaksızın yürütülecek.

2024 Banka mevduat faizleri artacak mı? Mart-Nisan-Mayıs mevduat faizi yükselecek... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN BOTAŞ'A YAPACAKLARI ÖDEMELER DE ÖTELENECEK

Doğal gazda tüketimleri kapsamında ertelenen tutarlar kadar ilgili doğalgaz dağıtım şirketlerinin Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) yapacakları ödemeler de erteleme süresi boyunca ötelenecek ve bu tutar öteleme sonrasında gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda BOTAŞ'a ödenecek.

Söz konusu ertelemeden kaynaklı finansman maliyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading