Yandex Metrica
SON DAKİKA
DASK'a başvuru sayısı 221 bini geçti! 13 milyar liralık ödeme hazır: Mobil destek noktaları devreye girdi

DASK'a başvuru sayısı 221 bini geçti! 13 milyar liralık ödeme hazır: Mobil destek noktaları devreye girdi

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası yıkılan ya da hasar alan binalar için Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) 600 bin başvuru bekleniyor. Sektör kaskoya 13 milyar liralık karşılık ayırdı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası afet bölgesinde incelemelerini sürdüren  Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ata Benli, sigorta sektörünün bugünler için var olduğunu belirterek, “Zorunlu deprem sigortasının yanında deprem teminatı içeren; kasko, yangın, hayat ve ferdi kaza sigorta poliçelerini de hesaba kattığımızda bölgede deprem teminatı içeren toplam poliçe sayısı 4 milyon civarında” dedi.

Kadınlara aylık 1000 TL nakit desteği başladı! 2024 Sosyal yardıma... Haberi Görüntüle

DASK HASAR ÖDEMELERİ HIZLICA BAŞLADI

Bu süreçte yardımların yanı sıra hasar tespiti ve ödemelerinin hızlandırılmasının kritik önemde olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Benli, şöyle devam etti:

Deprem sonrasında DASK, hasar ödemelerine hızlıca başladı. Ayrıca birçok şirketimizin ‘mobil hasar destek noktaları’ da bölgede devreye girdi. Şirketlerimizin hasar yöneticileri ile 200’den fazla eksperimiz sahada tespitlerini yapıyorlar. 1000’i aşkın personelimiz hem destek çalışmalarına katılıyor hem de süreçleri ivedilikle işletiyor.

Emeklilere 100 bin TL karşılıksız destek! PTT 2024 yılında emeklilere... Haberi Görüntüle

Geçtiğimiz hafta akaryakıta zam gelmişti! 18 Mart Pazartesi güncel benzin,... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLARIMIZ HERHANGİ BİR ENDİŞEYE KAPILMASIN 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) ve Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem, tüm sigorta poliçelerindeki hasar tespit çalışmaları için Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösteren deprem hasarları konusunda uzman, ilgili branşta ruhsatname sahibi eksperlerin bölgeye intikal ettiğini belirterek, “Vatandaşlarımız hasar tespit sürecine ilişkin herhangi bir endişeye kapılmasın” dedi. Erdem, kayıtlı sigorta eksperlerinin iletişim bilgilerinin www. sigorta.org.tr adresinde yer aldığını ekledi.

Altın 2024 yılında 4000 TL olacak iddiası! Uzmanların yeni gram... Haberi Görüntüle

13 MİLYAR LİRALIK ÖDEME HAZIR

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yıkılan ya da hasar alan binalar için Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK), 20 Şubat itibarıyla 221 bin 663 başvuru yapılırken, işlemleri tamamlanan başvurular kapsamında ödenen tazminat tutarı da 519 milyon 177 bin liraya ulaştı.

Bölgede DASK poliçesine sahip 1 milyon 129 bin konut var. 600 bin konut için DASK’a tazminat başvurusunun gelmesi bekleniyor. Kaskoya 1 milyar lira, ticari iş yerleri için de 12 milyar lira olmak üzere sektör, 13 milyar liralık karşılık ayırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading