Yandex Metrica

Darphane'den tarihi hamle! İslam Memiş duyurmuştu: Piyasaya sürülecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in daha önce yaptığı açıklamada, Darphane Reşat Beşlilerinin piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Darphane 104 yıl aranın ardından Reşat Beşlisi üretimine başladı. Yapılan bu uygulama ile reşat altındaki ayar sorunu ortadan kalkacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Darphane 104 yıl aranın ardından Reşat Beşlisi basımına başladı. Bu uygulamayla birlikte reşat altında yaşanan ayar sorununun çözüme kavuşması bekleniyor.

Bakanlık duyurdu! 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshedildi Bakanlık duyurdu! 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshedildi Haberi Görüntüle

'REŞAT ALTINLARINA ÖZELLİKLE ANADOLU'DAN BÜYÜK TALEP VAR'

Darphane tarafından bugün itibari ile Reşat Beşlisi piyasaya sürüldü. İstanbul Kuyumcular Odası konuya dair yaptığı açıklamada "Reşat altınlarına özellikle Anadolu'dan büyük talep var. Reşat Lira'nın ardından Reşat Beşli'nin de orijinal kalıplarıyla yeniden üretilmesi hem piyasadaki olumsuzlukların önüne geçecek, hem de Reşat altınlarıyla ilgili talep noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Tüm sektör adına Darphane yetkililerine bu talebimizle ilgili yakın ilgileri ve olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

İSLAM MEMİŞ AÇIKLAMIŞTI

İslam Memiş daha önce yaptığı bir açıklamada Darphane Reşat Beşlilerinin piyasaya sürüleceği tarihi şu sözlerle duyurmuştu:

Biliyorsunuz daha önceki yıllarda yayınlarımda reşat altın basımıyla alakalı birçok köşe yazılarım, söylemlerim oldu. Bu konuyla alakalı çalışmalarım oldu. Darphane artık reşat altın basımına başladı ve piyasalara 22 ayar olarak sürülüyor. Şimdi, bugünkü gelen haber şu. Darphane artık reşat beşi bir yerde altını da 7 Aralık tarihi itibarıyla piyasaya sürecek. Kaos ve karışıklık çözüldü. Reşat altınlar artık piyasalarda alım yaparken 21 ayar mı, düşük ayar mı diye söylemesine gerek yok, Darphane'nin bastıkları 22 ayardır. Bugüne kadar dolaşanların yüzde 90'ı 21 ayar ve daha düşüktü. Artık basılanlar 22 ayar olacağından böyle bir problem yok.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading