Yandex Metrica

Daron Acemoğlu'ndan Mehmet Şimşek yorumu: Alman medyasında yine 'IMF' dedi!

Daron Acemoğlu'ndan Mehmet Şimşek yorumu: Alman medyasında yine 'IMF' dedi!

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye 'yeni Kemal Derviş' olarak sunduğu Prof. Daron Acemoğlu, ikamet ettiği Amerika'dan Mehmet Şimşek'e 'IMF rotası' çizmeye kalktı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye 'yeni Kemal Derviş' olarak sunduğu Prof. Daron Acemoğlu, ekonomi yönetimini devralması beklenen Mehmet Şimşek'e IMF'yi önerdi.

Şimşek'in ekonominin yeni patronu olma ihtimalini olumlu bulduğunu belirten Daron Acemoğlu, hemen ardından Şimşek'e rota çizmeye kalktı. 

Milletin sandıkta cumhurbaşkanı seçtiği Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikalarına karışmaması gerektiğini ileri süren Acemoğlu, yine IMF'yi adres gösterdi. 

"Erdoğan, Şimşek'e ekonomiyi değiştirmek için ne kadar yetki verecek? Şimşek kaynak bulmak için IMF'ye gidebilecek mi? Yoksa başka yerden kaynak bulabilir mi? Üçüncü soru; yabancı sermaye buna inanacak mı?" diye soran Prof. Acemoğlu, Türk ekonomisini olumlu bir çizgiye getirmeye Mehmet Şimşek ve ekibinin gücünün yetmeyeceğini iddia etti. 

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara yükseleceğini açıkladı Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara... Haberi Görüntüle

ACEMOĞLU'NU ŞİMŞEK DE KESMEDİ!

"Ondan çok daha fazla şeylere ihtiyacımız var" diyen Acemoğlu, önümüzdeki 6 ay içinde ekonomik sorunların daha da artacağını ileri sürdü, "Köklü reformlar şart" diye konuştu. Alman devlet televizyonu DW, Acemoğlu'nun görüşleri arasına sık sık Erdoğan'ın "Bu milleti faiz belasından kurtaracağız" şeklindeki sözlerini serpiştirdi. 

"Türkiye yeterince ihracat yapamadığı için sürekli Merkez Bankası'nın rezervlerini kullanmak zorunda kaldı. Bu rezervler şimdi bayağı azaldı" yorumunda bulunan Daron Acemoğlu, şunları söyledi:

"Hükümet aynı zamanda daha fazla harcamada bulunmaya başladı, bu da bütçe dengesizliğine neden oldu. Bunların hepsi gelecek 6 ay içinde bence baş ağrısına neden olacak şeyler. Ciddi reformlar ve yeni kaynaklara ihtiyaç var. Bunların nereden geleceği belli değil. Erdoğan hükümetinin büyük bir reform paketini uygulayacağına inanmıyorum. Belki yanılıyorum ama büyük bir değişim yapacaklar gibime gelmiyor."

Ortadoğu ateşi altını yaktı! Dev bankalar altın için son rakamı duyurdu: 4.000 TL'ye dayanacak Ortadoğu ateşi altını yaktı! Dev bankalar altın için son rakamı... Haberi Görüntüle

İKİ AY ÖNCE DARBE BİLDİRİSİ YAZMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'ekonominin kurtarıcısı' olarak lanse ettiği Acemoğlu, nisan ayında yazdığı bir makalede hükümete kin kusmuş, seçimi muhalefet kazansa bile bunun yeterli olmayacağını, inşaat sektörünün küçültülmesi gerektiğini, medyanın ise tamamen dönüştürülmesinin şart olduğunu ileri sürmüştü. 

New York merkezli Project Syndicate adlı platformda darbe bildirisi gibi bir makaleye imza atan Acemoğlu, "Ülke kurumlarının yeniden inşa edilmesi gerekiyor" demişti. 

Depremde yıkılan binaların yüzde 96'sı 1999 öncesi inşa edilenlerden oluşmasına rağmen açıkça yalan söyleyen Acemoğlu, "Son depremler 18 binden fazla binayı yıktı ve 280 bin binayı ölümcül şekilde hasara uğrattı. Bunun nedeni yönetmeliklere uyulmamasıydı. Yıkılan binaların çoğu 1999'dan sonra inşa edildi" demişti. 

Aslen İstanbul Ermenilerinden olan Daron Acemoğlu, "Türk demokrasisini yeniden inşa etmek için Türklerin Sayın Erdoğan'ı görevden alması gerekiyor. Ardından inşaat lobisiyle yüzleşilmeli ve medyadan başlayarak temel kurumlar restore edilmeli" ifadelerini kullanmıştı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading