Yandex Metrica

Dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak! Sosyal konut projesinde müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak! Sosyal konut projesinde müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Milyonların çıkacak sonuçlarını merakla beklediği Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bugün yapılıyor. Ana gündem ekonomi olacak. Toplantıda sosyal konut projesinin yanında dar gelirli vatandaşların haciz sorunu da ele alınacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:37

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 16.55'te başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığında toplanan kabinenin ana gündeminde ise dar gelirli vatandaşa yönelik yeni destekler, takibe düşmüş kredi kartı ve kredi borçları olacak. 

Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Haberi Görüntüle

81 İLDE SOSYAL KONUT PROJESİ

Türkiye'nin merakla beklediği toplantıda 81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin ayrıntılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şu açıklamayı yaptı; "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız" 

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

SOSYAL KONUT PROJESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Konut projesinde vadenin 15 yıl olması, projeden 10 bin lira altında geliri olanların faydalanması bekleniyor.. Ağustos ayında devreye girmesi beklenen projeden hiç evi olmayanların ve belli bir gelirin altındakilerin faydalanması bekleniyor. Emeklilere, şehit ve gazi yakınlarına ve yeni evleneceklere de kota ayrılacak. 20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşulları sunulacak.

Ücretsiz doğalgaz! Bakan Bayraktar duyurdu: 5 milyar 195 milyon ödeme hesapta Ücretsiz doğalgaz! Bakan Bayraktar duyurdu: 5 milyar 195 milyon ödeme... Haberi Görüntüle

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN HACİZ SORUNU

Kabine Toplantısı'nda ele alınması beklenen diğer konu ise dar gelirli vatandaşların haciz sorunu. Adalet ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının yetkilileri uzun süredir, dar gelirli vatandaşların haciz sorununu çözmek için bir çalışma yürütüyor. Kabine'de o çalışmaya son şekli verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading