Yandex Metrica

Dar gelirli aileler için güzel haber! Bakanlık ödemeleri bankalara iletti! Hesaplarınızı kontrol edin!

Dar gelirli aileler için güzel haber! Bakanlık ödemeleri bankalara iletti! Hesaplarınızı kontrol edin!

Dar gelirli vatandaşlara yönelik destek ödemelerini sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ailelerin destek ödemelerini bankalara iletti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına destek ödemeleri yatırıldı. 

Düşük gelirli ailelere destek olmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından çeşitli sosyal ve ekonomik destek (SED) yardımları devam ediyor.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemeleri Nisan ayında vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,sosyal ve ekonomik destek (SED) yardımların ailelerin temel ihtiyaçlarını ve çocuklarının eğitim masraflarını gidermesi için verildiğini bildirdi.

Sosyal ve ekonomik destek (SED) yardımları kapsamında Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşların çocukları için toplamda 645.269.922 TL tutarında ödeme hesaplara yatırıldı. 

Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Haberi Görüntüle

SED NEDİR

Devlet tarafından sağlanan SED yardım ödemesi, ailenin büyüklüğü ve bileşimi ile birlikte gelir düzeyine göre değişkenlik gösteren bir ekonomik yardım programıdır. 

Özellikle çocuklu ve engelli üyeleri olan aileler daha yüksek ödeme almaktadır. Bu tür mali yardımlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden finanse edilmektedir. Temel amacı Türkiye'deki yoksulluğu ve eşitsizliği azaltmak olan SED Yardım Ödemesi sayesinde, maddi açıdan zor durumda olan bireyler temel ihtiyaçlara erişebilir ve yaşam koşullarını iyileştirebilirler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading