Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklama ''Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak.'' ifadelerini kullandı.

Ekonomi

23.01.2024, 21:01

7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları yakından ilgilendiren yeni asgari ücret rakamında gözler Temmuz ayına çevrildi.

Emeklilere özel indirimler: Emeklilere vergi indirimi var mı? Vergiden muaf... Haberi Görüntüle

KOMİSYON 13 HAZİRAN'DA TOPLANACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Komisyon, net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak ara zammı görüşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Emeklilere zam müjdesi! SGK uzmanı o günü işaret etti: 12... Haberi Görüntüle

CEVDET YILMAZ: ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Komisyon toplanacak. Tek taraflı bir hadise değil; işçi tarafı var, işveren tarafı var, bir de kamu tarafı var. Mutlaka yaşanan ekonomik gelişmeler, enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve temenni ediyorum uzlaşmayla bir sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim, detayları tartışmanın bir anlamı yok. Bu müzakerelerin sonucunun, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." 

Emeklilere 11.000 TL seyyanen zam! SGK uzmanı tarih vererek müjdeyi... Haberi Görüntüle

''AK PARTİ'NİN FELSEFESİ; ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK''

Çalışanları enflasyona ezdirmek istemediklerini belirten Cevdet Yılmaz, ''AK Parti'nin kurulduğundan beri felsefesi hep şu olmuştur; çalışanları, geniş kesimleri enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın temel bir ilkesidir. Yeni bir hadise değildir bu. İktidara geldiğimiz günden beri hep bu politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz'' dedi.

Altında 3 bin lira tahmini! Gram altın güne nasıl başladı?... Haberi Görüntüle

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading