Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya-Karaman YHT hattını açacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya-Karaman YHT hattını açacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattının açılışını gerçekleştirecek. YHT ile Konya ile Karaman arasındaki 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi, 35 dakikaya düşecek.

Ekonomi

23.01.2024, 18:36

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yapılan Konya-Karaman YHT hattı, bugün Karaman'da Aktekki Meydanı'nda düzenlenecek törenle açılacak.  İnşaat ve hizmete alma çalışmaları TCDD tarafından yürütülen hattın, bölgenin istihdam ve ekonomik gelişimine güç katması bekleniyor.

Altın ve doları olanlar dikkat! Hatice Kolçak'tan krtik uyarı: Seçimden... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN DA KATILACAK

Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Hava yoluyla Konya'ya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Garı'na gelip, YHT ile Karaman'a geçecek. Erdoğan'ın, test sürüşü kapsamında yapılacak seyahatte YHT'nin makinist koltuğuna oturması bekleniyor. 

Dolar kuru yükseliş trendine devam ediyor! Dev bankadan çok konuşulacak... Haberi Görüntüle

35 DAKİKAYA DÜŞECEK

102 kilometrelik Konya-Karaman YHT hattı güzergahında 21 araç alt geçidi, 20 araç üst geçidi ve 15 yaya alt geçidi bulunuyor. YHT ile 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi, 35 dakikaya düşecek. Hat ile Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri arasında hızlı tren bağlantısı kurulmuş olacak.  

Emekliye 12 bin TL'lik jest! Tek tuşla e-Devlet'ten başvuran anında... Haberi Görüntüle

'EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, söz konusu hatta çalışmaların sonuna geldiklerini vurgulayarak, "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading