Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: O illerde 3 ay kira ödenmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: O illerde 3 ay kira ödenmeyecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre; 6 Şubat depremi sebebiyle OHAL ilan edilen illerde bulunan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ve mazbut vakıflara ait olan taşınmazların Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan kira bedelleri talep edilmeyecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesine göre OHAL ilan edilen illerde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait olan taşınmazların 2023 yılı Şubat, Mart ve Nisan ayı kira alacaklarından vazgeçildi.

Akaryakıtta çifte zam! Benzin ne kadar oldu? Motorin kaç TL?... Haberi Görüntüle

3 AY KİRA ALINMAYACAK

Deprem bölgesinde eğer ilgili vakıfların taşınmazlarında kiracı olanlar yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen esaslara göre Şubat, Mart ve Nisan ayları için kira ödemesi yapmışlar ise bu ödemeler kendilerine iade edilecek. Kiracı bulunduğu taşınmazla olan ilişkisini sonlandırmışsa iade işlemi nakit olarak gerçekleştirilecek. Eğer kiracı taşınmazda hala yaşamını sürdürüyor ve ilişkisini devam ettiriyorsa ödemeler bundan sonra oluşacak olan kira borçlarından düşülecek.

Zirveyi gören altında ibre aşağı yönde! İslam Memiş açıkladı: Altın... Haberi Görüntüle

İSTEYEN SÖZLEŞMESİNİ FESHEDECEK

Bu kararda, bahsi geçen taşınmazda ikamete eden kiracıların, kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 aylık süre içerisinde sözleşmelerini kendi istekleriyle feshetmeleri halinde, talep tarihinden başlayarak bir ay içinde tahliyeleri gerçekleştirilecek. Yaşanılan bu durumdan dolayı kiracıdan, taşınmazın erken iadesi sebebiyle herhangi bir alacak talep edilmeyecektir. depremzedelerin yanı sıra, ekonomik sıkıntılar içinde bulunan birçok insanın yararına olacağı düşünülüyor. Hükümetin bu tür adımlarla, vatandaşların yaşadığı zorlukları en aza indirme konusundaki çabaları devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading