Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE seferinden beklenen 10 milyar dolarlık yatırımın rotası belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE seferinden beklenen 10 milyar dolarlık yatırımın rotası belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri’nden beklenen 10 milyar dolarlık yatırımın rotası belli oldu. Körfez’den gelecek ilk yatırım savunma sanayisine olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 18:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde BAE ziyaretinde bulunmuştu. Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 13 anlaşma imzalanmıştı. Anlaşmalar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BAE ziyareti esnasında, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan’la görüşmenin ardından imzalanmıştı. Anlaşmalar savunma sanayii, sağlık, iklim değişikliği, sanayi, teknoloji, kültür, tarım, ticaret, ekonomi, kara, deniz taşımacılığı, gençlik, afet yönetimi, meteoroloji, iletişim ve arşiv alanını kapsıyor. BAE resmi haber ajansı WAM’da yer alan habere göre iki ülke ‘Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’ olarak adlandırılan ticaret ve yatırım anlaşması için müzakerelere başladıklarını belirten bir metin imzaladı.

Temmuz memur ve emekli maaşı netleşiyor: En düşük maaş ne kadar olacak? Temmuz memur ve emekli maaşı netleşiyor: En düşük maaş ne... Haberi Görüntüle

İŞ DÜNYASI ELİ DOLU DÖNDÜ

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki günlük resmi ziyaret için gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'den iş dünyası eli dolu döndü. Ülkeden geleceği açıklanan 10 milyar dolarlık yatırımın bu yıl önemli bir kısmının hayata geçmesi bekleniyor. İlk yatırımın ise savunma sanayisine yapılması bekleniyor.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPMA İŞTAHLARI YÜKSEK'

BAE ile ekonomide yeni ve güçlü bir sürecin başladığını belirten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Tarım, gıda, enerji, bilişim, savunma sanayi başta olmak üzere birçok sektörle ilgili olduklarını beyan ettiler. Türkiye'de yatırım yapma iştahları çok yüksek" dedi. En kısa sürede İstanbul ya da BAE'de ticaret ve sanayi odası federasyonları ile seri toplantılara başlayacaklarını anlatan Olpak, "Öncelikle bize çok güçlü bir müteahhitlik sektörümüz olduğunu ve bu kasımızdan faydalanmak istediklerini söylediler. 'Bizim bu alanda açığımız var ve ihtiyacımız var' dediler. Biz de başta bu alan olmak üzere seri toplantılarla 10-15'er kişilik gruplar halinde görüşmeler gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere refah payı geliyor! Emeklilere destek paketi yolda Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere refah payı geliyor! Emeklilere destek paketi... Haberi Görüntüle

6 SEKTÖR ÖNCELİKLİ

DEİK Türkiye Birleşik Arap Emirlikleri İş Konseyi Başkanı Tevfik Öz, BAE'nin Türkiye'ye 10 milyar dolarlık yatırım kararı almasının önemli olduğunu belirterek, "Savunma sanayi başta olmak üzere, enerji, gayrimenkul, tarım, gıda ve sağlık sektörlerine yönelik işbirliği imkânlarına yönelik ana başlıklar belirledik. Bu yıl Türk firmaların bilgi birikimi onların finansal gücünün bir araya geldiği yatırımların hayata geçtiğini görebiliriz. Özellikle savunma sanayi işbirliğine en yakın sektör. Tüm süreç kazan-kazan mantığında ilerliyor" dedi.

Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın, ons altın ne kadar? Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın,... Haberi Görüntüle

'TEKRAR 3 MİLYAR DOLARI YAKALAYABİLİRİZ'

HBİR ve Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, "Yapılacak anlaşma ve olumlu görüşmeler ticaretimize çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Suudi Arabistan'la 3 milyar dolarlık bir ticaretimiz vardı. Geçtiğimiz yıl itibarıyla bu rakamlar 189 milyon dolarlara kadar düştü. Cumhurbaşkanımızın görüşmeleri ile tekrar 3 milyar doları yakalayabiliriz. Birleşik Arap Emirlikleri'yle hacmimizin de yaklaşık yüzde 40 artabileceğine inanıyorum" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading