Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Asgari ücret temmuz zammı: Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Asgari ücret temmuz zammı: Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak?

Asgari ücret ile ilgili gelimeler merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını duyurdu.

Ekonomi

18.02.2024, 14:53

Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak sorusunun cevabı merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin kritik açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından asgari ücret zammı detayları...

Asgari ücret zammı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor" ifadelerini kullandı. Peki, Temmuz ayı Net Brüt asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL olacak? İşte yeni dönemde ödenecek asgari ücret detayları...

2024 Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Ramazan... Haberi Görüntüle

YENİ ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ 2022 FORMÜLÜ 

Yeni dönemin ilk Kabine toplatısının ana gündem madddelerinden birinin de asgari ücret olması bekleniyordu. Asgari ücrete yönelik seçimlerden önce yapılan açıklamalar dikkate alındığında asgari ücrete ilk 6 aylık enflasyon yansıtılırsa, net asgari ücret 8.506,80 TL'den 10.329,80 TL'ye yükseltilmesi bekleniyor. Asgari ücretteki bu orana refah payı da eklenirse, artış yüzde 30-35 arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Geçen yıl Temmuz'da yapılan yüzde 30'luk zam ile net asgari ücret 11.058 TL'ye çıkarılmıştı. Yüzde 35'lik bir zam ise net asgari ücreti 11.484 TL'ye taşıyabilir. Açıklanacak olan yeni asgari ücret işsizlik maaşı, engelli maaşı gibi pek çok ödemenin de artmasının önünü açacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Haziran ayı içerisinde toplanarak Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemesi bekleniyor. Yeni asgari ücretin Kurban Bayramı'ndan önce açıklanması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading