Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV talimatı: İndirim yaptılar mı bana raporlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV talimatı: İndirim yaptılar mı bana raporlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kurmaylarıyla yaptığı toplantıda KDV indirim konusunda talimat verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kurmaylarından marketlerin KDV indirimi yapıp yapmadıkları konusunda raporlama istedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:06

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) salı günü toplanmıştı. Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantı, 2 saat 15 dakika sürmüştü. Tolantıda birçok konuya ilişkin önemli kararlar alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDV indirimiyle ilgili kurmaylarına talimatlar verdi.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

KDV İNDİRİMİ TALİMATI: SONUÇLAR RAPORLANACAK

Hayat pahalılığına karşı vatandaşın enflasyonun altında ezilmemesi için çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili kurmaylara stokçuluk ve KDV oranlarındaki indirimle ilgili olarak ''Tarımda, gıdada kendi kendimize yeter haldeyiz. Stokçuluk yapanların üzerine amansız gideceğiz. Zincir marketler denetlenecek, indirim sonuçları raporlanacak. Siz de buna dikkat edin. Bu konuda çalışma başlatın'' talimatını verdi.

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

20 KALEM ÜRÜNÜN FİYATI SABİTLENECEK

Öte yandan fahiş fiyatların önüne geçmek isteyen ve vatandaşı bir nebze olsun rahatlatmak isteyen AK Parti kurmayları, temel tüketim maddelerinin fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitlemek istiyor. Enflasyon sepetinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların sıklıkla tükettiği 20 kalem ürün seçilecek ve fiyatları sabitlenecek. Peki AK Parti'nin ekonomi kurmayları hangi ürünlerde fiyatları sabitlemeyi düşünüyor. Vatandaşın sıklıkla kullandığı ürünler arasında yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü gibi malzemeler bulunuyor. Belirlenen ürünlerin fiyatları yıl sonuna kadar sabit kalacak.

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Net tarih verdi TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Net tarih verdi Haberi Görüntüle

ARADAKİ FARK DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK

Üreticilerin zarar etmemesi için çaba sarf eden AK Parti kurmayları, devlet sübvansiyon uygulamasına geçecek. Mesela 18 liraya satılması gereken bir ürün raftaki yerini 10 liraya alacak. Aradaki 8 liralık fark da üreticiye devlet tarafından ödenecek. 20 kalemde fiyat sabitleme fikir olgunlaştıktan sonra zincir marketlerle de görüşmeler yapılacak. Sistemin uygulanması için yeni kararlar alınacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading