Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama: Asgari ücrete zam mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama: Asgari ücrete zam mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşmasında asgari ücrets işveren tarafıyla görüşülerek yeniden değerlendirilmesini istediğini belirterek "En kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi paylaşmayı umut ediyoruz" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen kabine toplantısı sonrasında yaptğı Millete Sesleniş konuşmasında asgari ücret zamnına ilişkin heyecanlandıran bir açıklamada bulundu. Erdoğan, son yapılan zamla net 5.500 TL'ye yükseltilen asgari ücrete  yeniden zam yapılabileceği yönünde sinyaller verdi. Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  

Emeklileri ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ödeme günü... Haberi Görüntüle

İŞVERENLERLE GÖRÜŞÜLECEK

'Ocak ayında asgari ücreti artırırken işverenin omzundaki yükü de almıştık. Enflasyon artışıyla birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. En kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanına zaten enflasyon farkını vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir"Kamu çalışanına zaten enflasyon farkını vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading