Yandex Metrica

Cumhur İttifakı'ndan asgari ücret hamlesi! 750 TL artış mı yolda?

Cumhur İttifakı'ndan asgari ücret hamlesi! 750 TL artış mı yolda?

Gözler 2022 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücret konusunda gelecel gelişmeye çevrilmişken, Cumhur İttifakı'ndan, milyonların merak ettiği konuya ilişkin bir teklif geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:10

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücretin 2022'den ne kadar olacağı merak edilirken, Cumhur İttifakı'ndan bir teklif geldi. Bir süre önce İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, asgari ücretten verginin kaldırılması amacıyla çalışmalara başladıklarını dile getirmişti. 

Altın kanatlanıp uçtu! 11 Nisan Perşembe 2024 gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum... Altın kanatlanıp uçtu! 11 Nisan Perşembe 2024 gram ve çeyrek... Haberi Görüntüle

750 LİRALIK ARTIŞ 

Asgari ücretten alınan vergiye yönelik bu defa AK Parti ve MHP'den bir teklif geldi. Söz konusu yeni çalışmayla asgari ücretin 750 lira artması bekleniyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), "söz konusu vergilendirmenin gelir adaletsizliğine yol açtığını, asgari ücretlinin artan enflasyon karşısında ezildiğini", bu yüzden de "asgari ücretlinin vergilerden muaf olması gerektiğini" belirtiyor.

Diğer taraftan AK Parti'nin "asgari ücretlinin vergiden muaf olmasından" çok "vergi kalemlerinde kısmi düzenleme üzerinde durduğu" iddia ediliyor. Asgari ücretin vergiden muaf tutulması durumunda maaşlarda azımsanamayacak bir artış olacak. Bugünkü asgari maaşlara göre 750 liralık bir kesinti ortadan kalkmış olacak. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading