Ülkemizde çalışan ve çalışmayan tüm annelere birçok destek sağlanıyor. Çocuğu olanlara doğum yardımı ve emzirme ödeneği desteği sağlanırken, çalışanlara doğum izninde oldukları sürenin parası da devlet tarafından karşılanıyor. Ayrıca doğum izninden sonra isteyen annelere ücretsiz izin 6 aya kadar yarı zamanlı çalışma, çocuk ilkokul çağına gelene kadar kısmi süreli çalışma gibi imkanlar da var.
Merkez Bankası'ndan enflasyon rakamları sonrası ilk açıklama: Gıda fiyatları geriledi,... Son dakika... BOTAŞ duyurdu! Doğal gazda eylül tarifesinde değişiklik yokÖDEMELER KAÇ GÜN OLUYOR?
Annelere doğum izni esnasında çalışmadığı sürenin ücreti devlet tarafından karşılanıyor. Geçici iş göremezlik ödeneği veya bir başka deyişle rapor parası, doğum öncesi ve sonrası kullanılan toplam 112 günlük izin süresini kapsıyor.
Bu süre için ödenecek ücretin hesaplaması da son 1 yıllık kazanç ortalaması üzerinden yapılıyor. Ancak asgari ücretlilerin ödenekleri, ödemenin yapıldığı tarihteki asgari ücret üzerinden hesaplanan tutarın altında olamıyor.
Sıfır araç alacaklar dikkat! En uygun 5 araba sıralandı! İşte... Altın fiyatları durdurulamıyor! Düğün sezonunda yeni gelinlerin yüzü düştü: İşte...MAAŞA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR
Temmuz ayında maaşların artmasıyla birlikte geçici iş göremezlik ödeneği de yükselecek. Asgari ücretin brüt günlük 330,60 liradan 447,15, aylık 10 bin 8 liradan 13 bin 414 lira 50 kuruş çıkmasıyla annenin ödeneği, 24 bin 908 liradan 33 bin 387 liraya yükselecek.