Yandex Metrica

Çocuklu ailelere destek ödemesi yapılacak! Toplam 5400 lira hesaplara yatırılacak! Ödeme 12 ay sürecek!

Çocuklu ailelere destek ödemesi yapılacak! Toplam 5400 lira hesaplara yatırılacak! Ödeme 12 ay sürecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Çocuk Destek Bileşeni adı altında bir program başlattı. Başvuran ailelere çocuk başı ödeme yapılacak.

Ekonomi

29.02.2024, 14:52

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından ödenen desteklere bir yenisi ekleniyor. Bakanlık tarafından çocuklu ailelere destek ödemesi yapılacak. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelere yönelik destek ödemelerini sürdürüyor. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak bakanlık tarafından Çocuk Destek Bileşeni adı altında bir program yürütülüyor. E-Devlet üzerinden Çocuk Destek Bileşeni programına başvuran ailelere her çocuk için destek verilecek. 

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından başlatılan Çocuk Destek Bileşeni programına başvuran ihtiyaç sahibi ailelere her ay destek ödemesi yapılacak. Program kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ödeme yapılacak. Çocuk Destek Bileşeni programı kapsamında yapılan ödemeler 2023 yılı boyunca devam edecek. 

Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni sınır kapısı geliyor! Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni... Haberi Görüntüle

BAKAN DERYA YANIK DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Bu destekten yararlanmak için, Türkiye Aile Destek Programı'ndan yararlanma şartları arasında yer alan hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3'ü yani 1.833,45 TL'nin altında olması gerekiyor. Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla yapılabiliyor.

Başvuruda bulunan vatandaşlar, çocuk paralarını başvuru yaptığı ayı takiben bir sonraki ayın 25'inci gününde PTT hesaplarından çekebilecekleri gibi PTT şubelerinden de alabilecekler.

Ayrıca, Çocuk Destek Bileşeni programı dışında, çoğu doğum yardımı, çoklu doğumla dünyaya gelen çocukların olduğu ve muhtaç olarak tespit edilen hanelerdeki 0-24 ay arası çocuklarının ihtiyaçları için geliştirilmiş bir yardım programıdır. Çoklu doğum yardımı şartları yerine getirildiğinde ve istenen resmi belgeler ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırıldığında ailelerin çoklu doğum yardımından yararlanma hakları doğar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading