Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çip krizinin biteceği tarih JP Morgan tarafından açıklandı

Çip krizinin biteceği tarih JP Morgan tarafından açıklandı

Tüm dünyada sorunlara neden olan Çip kriziyle alakalı olarak JP Morgan araştırma yaptı. Dev banka çip krizinin 2022 yılında da devam edeceğini açıklarken 2022'nin ortalarına doğru pozitif bir eğriye yöneleceği bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:20

JP Morgan, küresel çip arzında durumun 2022 yılının ortasından itibaren düzelmesini beklerken Asya-Pasifik teknoloji, medya ve telekom araştırmaları bölümü eş başkanı Gokul Hariharan "Çip arzında yetersizliğin 2023 yılına uzamasını beklemiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında Haberi Görüntüle

KAPASİTE ARTIŞLARI VAR 

Avrupa ve ABD'de entegre cihaz üreticilerinin önemli miktarda kapasite artışı yapacağını belirten Hariharan, gelecek yıl kapasite artışları olunca çip sorununun ortadan kalkacağını beklediklerini ifade etti.

Sürücülerin dikkatine: Otomosyonla takip edilecek! Akaryakıtta yeni dönem başlıyor! Haberi Görüntüle

OTOMOTİV SEKTÖRÜ DURDU

Çip krizi nedeniyle başta otomobil sektörü olmak üzere beyaz eşya sektörüne varıncaya kadar birçok alan olumsuz etkilendi. 

Otomobil fabrikaları tedarik zincirinin sekteye uğramasından dolayı geçici olarak fabrikalarını kapatmıştı. Beyaz eşya sektöründe ise çip bulunamaması nedeniyle karaborsacılık faaliyetleri ortaya çıkmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading