Yandex Metrica

Çiftçi sulama için elektrik harcamasın! Panel parasının yüzde 40'ını devlet karşılıyor

Çiftçi sulama için elektrik harcamasın! Panel parasının yüzde 40'ını devlet karşılıyor

Hükümet çiftçilerin enerji maliyetlerini düşürmek için çeşitli çareler düşünüyor. Bulunan çözümler arasında öne çıkanlardan biri, elektrik üreten güneş panellerine verilen muazzam destekler...

Ekonomi

23.01.2024, 18:59

Tarımsal üretimi artırmak ve bunu yaparken de çiftçilerin enerji maliyetini azaltmak için çok cazip bir çözüm geliştirildi. Çiftçiler sulama maliyetlerini sıfıra indirmek için güneş enerji paneli edinecek. Panele ödenecek paranın yüzde 40'ını devlet karşılayacak. Kalan yüzde 60 ise çiftçiler için ayrılan uzun vadeli kredilerle finanse edilecek. Yani kısa vadede çiftçilerin üzerine hiçbir maddi yük bindirilmeden elektrik maliyeti azaltılmış olacak. 

Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çiftçilere müjdesini verdiği sulama, enerji ve kredi konusunda detaylar netleşiyor. Devlet destekleriyle tarımsal üretimi artıracak ve enerji maliyetlerini düşürecek adımlar atılacak.

Pakette yenilenebilir yatırım hibesi öne çıkıyor. Enerji alanındaki destek kapsamında çiftçilerin kendi güneş enerji sistemlerini kurması için devlet yüzde 40 hibe sağlayacak. Kalan miktar için de uzun vadeli kredi imkanı sunulacak. 

Banka hesaplarını kiraya verenlere rekor ceza yolda: Maliye peşine düştü Banka hesaplarını kiraya verenlere rekor ceza yolda: Maliye peşine düştü Haberi Görüntüle

TRAKTÖRE KOY GÖTÜR, KULLAN

Arazisi küçük olan çiftçiler için taşınabilir güneş panelleri yapılması da planlar arasında. Küçük olan araziler için taşınabilir güneş panelleri kullanılacak. Çiftçi, traktörünün arkasına takıp, götürdüğü güneş paneliyle elektriğini üreterek sulamasını yapabilecek. 

Devlet tarafından açıklanan tarıma yönelik desteklerle, 830 bin hektar alanın daha modern sistemlerle sulanması temin edilecek. Aynı zamanda üreticilere yıllık yaklaşık 41 milyar lira gelir artışı sağlanacak. Güneş enerjisine yönelik hibe ve kredi imkanıyla da hem enerji maliyetleri düşürülecek ve toplam kurulu gücün yüzde 53'ünü oluşturan yenilenebilir kaynakların payı artırılacak.

Altın güne nasıl başladı? 19 Nisan uzmanlardan altın yorumu: Yön yukarı mı? Altın güne nasıl başladı? 19 Nisan uzmanlardan altın yorumu: Yön ... Haberi Görüntüle

GAP PROJESİ HIZLANDIRILIYOR

Türkiye’nin prestij yatırımı olan Güneydoğu Anadolu Projesi de (GAP) hızlandırılacak. Çiftçilere verilecek destekler konusunda yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Desteklerin içerik ve kapsamını ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, pazar günü yapacağı Şanlıurfa ziyaretinde bir araya geleceği sektör paydaşlarına açıklayacak. Edinilen bilgilere göre, çiftçilere verilecek müjdede en büyük pay GAP'ın. 

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Haberi Görüntüle

SULAMA ALANLARI GENİŞLEYECEK

Desteklerle birlikte GAP'ın verimi artırılacak. Türkiye ekonomisinin kalkınması için büyük önem taşıyan GAP'a yeni soluk getirilecek. Sulanabilecek alanlar genişleyecek, sulanmayan yeni alanlar sulamaya açılacak. Böylelikle tarımsal alanlar artarak ekonomiye can verecek. GAP dışında da tarım yatırımları hızlanacak. Tarımda alınan verimin artırılması için sulanabilir tarım alanlarının genişletilmesi kapsamında bu yıl 46 baraj, 18 gölet ve bent ile 53 sulama tesisi hizmete açılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading