Yandex Metrica

Cevdet Yılmaz'dan yeni ekonomi modeli açıklaması! Yeni model 'Güney Kore'

Cevdet Yılmaz'dan yeni ekonomi modeli açıklaması!  Yeni model 'Güney Kore'

Kanal 7'de Başkent Kulisi programına konuk olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz yeni ekonomi modeli, asgari ücret ve enflasyona dair açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:27

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz Kanal 7'de Başkent Kulisi programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Yılmaz 2021'de bütçe performansının çok iyi olduğunu söyleyerek, dünya genelinde bütçe açıklarının genişlediğine dair açıklamada bulundu.

"Pandemi nedeniyle yavaşlayan ekonomik aktivite nedeniyle devletler harcamaları artırdı bu nedenle bütçe açıkları oldu." diyen Yılmaz, güçlü bir bütçeye sahip olduklarını ifade etti. 

Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi! İşte 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi!... Haberi Görüntüle

'VATANDAŞIMIZ BASKIYI EN AZ HİSSETSİN DİYE ÇALIŞIYORUZ'

"Biz insanımızın refahı için çalışıyoruz. Bütün dünyada enerji fiyatları arttı, Türkiye'de vatandaşımız bu baskıyı en az yaşasın diye devletimiz, kaynaklardan vazgeçti."

Büyümemiz çok iyi gidiyor diyen Cevdet Yılmaz, dünya yüzde 5 büyüme beklenirken Türkiye'nin çift haneli bir rakam beklediğini bildirdi. 

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

'ASGARİ ÜCRET ZAMMI ENFLASYON ÜZERİNDE OLACAK'

AK Parti'nin ayırt edici özelliklerinden birinin bütçe düzenlemesi olduğunu açıklayan Yılmaz, asgari ücret, emekli zammı gibi konularda vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi için çalışmalar yapıldığını bildirdi. 

Asgari ücrete yapılacak zammın enflasyon üzerinde olacağını bildiren Yılmaz, asgari ücret zammının yarın açıklanacağını ifade etti. 

KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! Haberi Görüntüle

İSTİHDAM VE İHRACAT KONUSU 

Yılmaz, "İstihdam rakamlarına bakarsak geçen yılın Ekim ayına göre bu yılın Ekim ayına kadar 2 milyon 561 bin yeni istihdam oluşturmuşuz." ifadelerine yer verdi. 

Yönetime geçtiklerinde toplam çalışan sayısının 19 milyon civarında olduğunu bildiren Yılmaz, bu sayının 29 milyona yükseltildiğini ifade etti. 

23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık mı, kapalı mı? Bankalar çalışacak mı? 23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık... Haberi Görüntüle

YENİ EKONOMİ MODELİ 

En temel problemlerinin cari açık olduğunu söyleyen Yılmaz, hükümetin politikasının cari açığı kalıcı azaltmak olduğunu ifade etti. 

Ekonominde yeni modelin 'Güney Kore' modeli olduğunu söyleyen Yılmaz, Çin modelinin Türkiye için uygun olmadığını ifade etti. 

Yılmaz programda, "Türkiye demokrasinin olduğu bir ülke. Dolayısıyla benzeteceksek Güney Kore, ihracat odaklı kalkınma modellerine benzetebiliriz. Dersler çıkarabilirsiniz, ülkelerin modellerinden. Japonya, Güney Kore, uzun yıllar aynı partinin yönettiği istikrar getiren ihracat odaklı yapılar." ifadelerine yer verdi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading