Yandex Metrica

Sitede Ara

Cep telefonu, laptop, PlayStation, beyaz eşya alacaklar dikkat! Bu tarihten itibaren rekor zam geliyor

Cep telefonu, laptop, PlayStation, beyaz eşya alacaklar dikkat! Bu tarihten itibaren rekor zam geliyor

2 yıldır dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında patlak veren çip kriz birçok teknolojik ürünün üretimini yavaşlattı. Dünyaca ünlü çip firması hazırladığı raporda yaşanan kriz sebebiyle teknoloji ürünlerine rekor oranda zam geleceğini duyurdu.

Ekonomi

16.02.2024, 17:24

2020 yılında Çin'de ortaya çıkan Kovid-19 2 yıllık süreçte dünya genelinde ekonomik buhrana sebep oldu. 

Ülkelerin üretimine de direkt olarak zarar veren pandemi, ilk yıl alınan önlemler sebebiyle ülke içi hizmet veren firmaların, fabrikaların ve diğer şirketlerin kepenk kapatmasına sebep olmuştu.

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

TEKNOLOJİK ÜRÜNLERE BÜYÜK ZAMLAR YAPILACAK 

Salgın süresince oraya çıkan çip krizi ilk olarak otomotiv sektörünü etkilerken, yıllardır dünyanın önde gelen üretici otomobil firmaları dahi dönem dönem fabrikalarını kapatma kararı aldı. Hala devam eden bu kriz, bir süre sonra tüketicilerin sıklık ile kullandıklarını elektronik ürünlere de etki etti. Bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan çip üreticisi TSMC, çip krizinin tıpkı otomobil fiyatlarında olduğu gibi elektronik ürünlerin fiyatlarında da ciddi artışlara sebep olacağını iddia etti.

Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

DETAYLI BİR RAPOR HAZIRLANDI 

Dünya genelinde çip üretici firmalar arasında ki liderliğini koruyan TSMC, çip krizine yönelik bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda mali veriler de yer aldı ve ilgili veriler, çip üretiminin hammadde maliyetinin artışından olumsuz etkilendiği gözler önüne serildi.

Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte kadınlara emeklilik rehberi... Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte... Haberi Görüntüle

ÇİP KRİZİ FİYATLARA ETKİ EDECEK 

TMSC, yayınlanmış olduğu raporda hammaddenin fiyat artışına bağlı olarak yükselen fiyatlara sahip olan çip üretiminin, kısa zaman içerisinde elektronik ürünlerin fiyatlarına etki edeceği bilgisi yer aldı.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

YÜZDE 8 ZAM GELECEK 

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılının başından itibaren çiplere zam yapılacak ve bu zam tablet, bilgisayar, akıllı telefon, televizyon ve diğer elektronik ürünlerin fiyatlarını yüzde 5-8 aralığında yükseltecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading