Yandex Metrica

Çanakkale köprüsü geçiş ücreti ne kadar olacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Çanakkale köprüsü geçiş ücreti ne kadar olacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Geçiş ücretleri konusunda 'Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız.' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:50

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, CNN Türk’ten Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılışa hazırlanan 4 bin 608 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü'nden yürüyerek Asya'dan Avrupa kıtasına geçti.

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

'ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DÜNYANIN HİZMETİNE SUNMAK GURUR VERİCİ'

''Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli işlerinden biri. En büyük gurur veren projelerden biri. Bunun Çanakkale'de olması ayrı önemli. Ülkemize 100 yıllar boyu hizmet edecek projede yer almak çok büyük bir gurur. Önümüzdeki hafta dünyanın hizmetine sunmak gurur verici.

Projelerimiz devam edecek devam ediyor... Biz de ne kadar koyarsak, koymak zorundayız. İnşallah önümüzdeki hafta açılışa hep beraber şahitlik edeceğiz. Kore Cumhurbaşkanımız gelecekti, Başbakanları gelecek. Birçok ülkeye davet gönderdik.

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

177 BİN TON ÇELİK KULLANILDI

Projenin bu bölgede bulunması ayrıca kıymetli. Yeni bir abide yükseldi. Çanakkale'ye yakışır ölçü ve simge rakamlarla tamamladık. 318 metrenin üzerine 16 metre üzerine Seyit Onbaşı'yı simgeleyecek şekilde çelik ayakları yükselteceğiz. Dünyada ilk kez en yüksek çelik ayaklı köprüsü. 318 metresi su seviyesinde yüksekliği, zemin altında ise 84 metrelik çalışma var.

Avrupa tarafında 45, Anadolu tarafında 35 metre toplamda suyun altında 84 metre yükseklik var. Toplamda 400 metrenin üzerine çıkıyor aslında. Kedi yolu var. Orada da yürümüştük. 162 bin km çelik tel uzunluğu, dünyayı 4 kez dolaşabiliyorsunuz. Kedi yolu çalışma için yapılmıştı, kaldırılacak.

177 bin ton çelik kullanıldı. Çeliğin dışında 223 metreküp beton kullanıldı. 25 bin nüfuslu bir şehir için kullanılan beton kullanıldı. 2 milyar 545 milyon euroluk bir proje. Yapım süresinin kısa olması da bir rekordur. 

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Geçiş ücretleri konusunda şöyle söyleyeyim finans modeli var. Yatırım miktarı var. Her yıl olan işletme maliyeti ve finans maliyeti var. Bunu vatandaşımıza yansıtırken en uygun şekilde yansıtacağız. Cumartesi günü açıklayacağız. Feribot ücretleri var 100 TL otomobil için, kişi başı da 6 TL ödeme yapıyorsunuz. Yarım saat için... Burada 6 dakikada geçeceksiniz. Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı resmi açılışla bunu da açıklayacaktır.  Osmangazi Köprüsü 184 TL ücret alıyoruz. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız. 

Yapımı biten Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart'ta açılışı yapılması planlanıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde köprünün 26 Şubat'ta  açılışının yapılacağını duyurdu. O gün ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum günü.

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Haberi Görüntüle

 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜN SEMBOLLERİ

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada; ''Çanakkale Köprüsü'nün 2023 metre orta açıklığı, cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıl dönümünü, 318 metrelik çelik kuleleri de Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart 1915'i sembolize etmektedir." dedi.

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Karaismailoğlu'nu arayarak müjdeyi bir kez daha dile getirdi;

''1915 Çanakkale Köprümüzde çalışan, köprünün inşaatında büyük emeği olan gençlerimizin heyecanını paylaştık bugün.  Şimdiden ülkemizin sembollerinden biri haline gelen bu muhteşem eserin açılışını 26 Şubat Cumartesi günü inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.''

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading