Yandex Metrica

Çalışanlara 1000 TL doğalgaz yardımı yapılacak! Devletin ardından işverenler de harekete geçti

Çalışanlara 1000 TL doğalgaz yardımı yapılacak! Devletin ardından işverenler de harekete geçti

Devletin ihtiyaç sahiplerine ödediği doğalgaz yardımının ardından yeni destek yasası Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu karara göre, çalışanlarına 1000 TL'lik ısınma yardımı yapan işverenler SGK primi ödemeyecek.

Ekonomi

05.03.2024, 13:17

Devlet, kış yaklaşırken doğalgaz ve kömür yardımları noktasında bir adım daha attı. Özel sektör çalışanlarını ilgilendiren bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 liralık doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak. İşverenler tarafından sağlanacak olan bu destekle milyonlarca çalışan, yaklaşan kış ayları öncesi elektrik ve doğal gaz yardımı alabilecek. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, detaylar da netleşti.

Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Haberi Görüntüle

SGK PRİMİNE TABİ TUTULMAYACAK

Milyonlarca özel sektör çalışanlarına ilaç gibi gelecek doğal gaz yardımı yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 liralık doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak.

İstisna 9 Kasım 2022–30 Haziran 2023 tarihleri arasında (toplam 8 ay) yapılacak ödemeler için geçerli olacak.

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

AYLIK 1000 TL'Yİ AŞMAMALI

İşverenler tarafından çalışanlara yapılacak söz konusu ödemelerin istisna kapsamında değerlendirilebilmesi için;

Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılması,

Aylık 1.000 TL’yi aşmaması,

Mevcut ücretlerine ilave olarak yapılması gerekiyor.

İşverenlerin yapacakları ödemeler için çalışanlarından elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderleriyle ilgili fatura veya herhangi bir belge istemeyeceği belirtildi.

İşverenler net 1.000 liraya kadar yapacakları söz konusu ödemeler nedeniyle bir asgari ücretlide 633 lira ödemeden kurtulacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading