Yandex Metrica
SON DAKİKA
Büyük tuzağı böyle ifşa ettiler! Meğer şeker fiyatlarının yükselme sebebi bakın neymiş

Büyük tuzağı böyle ifşa ettiler! Meğer şeker fiyatlarının yükselme sebebi bakın neymiş

Samsun'da yapılan denetimlerde marketlerin stok oyunu deşifre oldu. Bazı tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından '5'er kiloluk toz şekerlerin marketlerden toplatılıp daha yüksek fiyatlardan satıldığı' tespit edildi.

Ekonomi

19.02.2024, 13:32

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün haksız fiyat artışları ve stokçuluk ile fiyat etiketlerine yönelik denetimleri aralıksız sürüyor. 

0 Faizli kredi kampanyası başladı! 2024 yılında bankalar 30 bin... Haberi Görüntüle

MARKETLERDEN TOPLATIP DAHA YÜKSEK FİYATLARA SATILDIĞI ORATAYA ÇIKTI

Ticaret İl Müdürlüğü'nce yapılan denetimlerde bazı tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından 5'er kiloluk toz şekerlerin marketlerden toplatılıp daha yüksek fiyatlardan satıldığına dair tespitler yapıldı, haklarında tutanak tutuldu. Piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan tedarikçi ve perakende işletmelere ait tutanaklar değerlendirilmek ve gereği yapılmak üzere Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na intikal ettirildi.

THY'den dev kampanya! Yurt içi uçak biletlerinde yüzde 25 indirim Haberi Görüntüle

STOK OYUNUNA 2 MİLYONA KADAR PARA CEZASI UYGULANACAK

6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un Ek-1'inci maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nca 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanıyor.

Ziraat Bankası-Halkbank-Vakıfbank 2024 emekli banka promosyonu 12 bin TL mi?... Haberi Görüntüle

RAMAZAN AYINDA DENETİMLER SÜRECEK

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, tedarikçi ve perakende işletmeleri piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetlerde bulunarak tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunmaktan kaçınmaları konusunda uyaran Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, fırsatçılık yapmak isteyenlere yönelik denetimlerin Ramazan ayında da sıkılaştırılarak sürdürüleceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading