Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu kadarına da pes! Kırmızı etin kilosu neredeyse altın fiyatını geçti! Fiyat sabitleme kararı genişleyebilir: Büyük oyun var

Bu kadarına da pes! Kırmızı etin kilosu neredeyse altın fiyatını geçti! Fiyat sabitleme kararı genişleyebilir: Büyük oyun var

Yemek soflarının olmazsa olmazlarından kırmızı et son zamanlarda zam üstüne zam almasıyla gündeme geliyor. Gramı 1.200 TL olan altın ile 600 liralık bonfile etten sadece 2 kilo alınabiliyor. Tezgahlarda bile artık göremediğimiz bonfile için dikkat çeken bir hesaplama yapıldı. Bir esnaf 6 ay önce alınan bonfilenin dondurucuda muhafaza edilmesi durumunda bugün altın ve dolardan daha fazla kar edeceğini hesapladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Market ve kasaplarda 1 kilogram kuzu pirzolanın kilosu 450, bir kilogram bonfilenin fiyatı ise 600 lirayı aşarşek tüketiciler et fiyatlarının altınla yarıştığını söyledi. Yükselen fiyatlar sonrası 1.200 ila 1.230 TL arasında değişen bir gram altın ile sadece iki kilo bonfile alınabiliyor. Artan fiyatların ardından esnaf bonfile ve pizolayı tezgahlara koymaya bile çekinir oldu. 

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! 10 yıllık sigorta yeterli olacak:... Haberi Görüntüle

KİLOSU 600 LİRA

TV100’e konuşan kasap esnafı, “Dana bonfileyi tezgaha çıkaramıyoruz. Kilosu 600-620 TL’lerde şu an. Bir bonfile yaklaşık iki kilo geliyor. Yaklaşık 1300-1400 liralık bir etten bahsediyoruz. Kuzu pirzolanın kilosu geçtiğimiz ay 340 liraydı. Ne müşteri soruyor ne de biz eve götürebiliyoruz” şeklinde yorumda bulundu.

Altın yeniden rekor kıracak mı? İslam Memiş altın yatırımcılarına 'hazırlanın'... Haberi Görüntüle

ALTINDAN DAHA KARLI

“Trakya komple kapandı. Trakya’da dana yok, bitti” ifadelerini kullanan kasap esnafı, “Biz zaten ete altın gözü ile bakıyoruz ama şimdi çok daha fazla o gözle bakıyoruz. Biz bir hesap yaptık. Eğer biz 6 ay önce antrekot alıp dolaba atsaydık, dondurucuya bugün çıkarsaydık, dolardan ve altından daha fazla kâr ediyormuşuz. Arkadaş hesapladı” diye konuştu.

Ramazan ayında işsiz vatandaşlara aylık 8000 TL devlet desteği! İşsiz... Haberi Görüntüle

PARASI OLAN ALIR

Vatandaş ise 450 liralık bonfile fiyatı için, “Ne yapalım? Parası olan alır, parası olmayan almaz” diye yorumda bulundu.

ŞOK aktüel ürünlerinde dev indirim! 20-26 Mart ŞOK markette bu... Haberi Görüntüle

ET FİYATLARINA RAMAZAN AYI BOYUNCA FİYAT SABİTLEME KARARI

Et ve Süt Kurumu Ramazan ayı boyunca et fiyatları için sabitleme kararı alınmıştı. Bu kapsamda Türkiye genelinde Tarım Kredi market zincirleri ile bir protokol imzalayan ESK’dan ambalajlı kıymanın kilogramı 140 liradan, kuşbaşının kilogramı da 150 liradan alınabileceğini duyurmuştu. İstanbul PERDER de kampanya dahil olurken, üyelerinin dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL'den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL'den satacağını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading