banner2

Bu kadar da olmaz! İstanbul'da ekmeğe rekor zam geliyor: 2 katına çıkacak

İstanbul'da ekmeğe rekor zam bekleniyor. Fırıncılar artan maliyetler sebebiyle 4 TL'den satılan ekmeğe neredeyse yüzde 100 oranında zam yapmaya hazırlanıyor. Yapılacak olan zam ile ilgili konuşan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, aralık ayını işaret etti.

Ekonomi 07.11.2022, 12:04
Abone ol
Bu kadar da olmaz! İstanbul'da ekmeğe rekor zam geliyor: 2 katına çıkacak

İstanbul'da faaliyet gösteren fırıncılar ekmeğe rekor zam yapmak için kolları sıvadı. Artan maliyetleri bahane gösteren fırıncılar 4 TL'den satılan ekmeğe zam yapmak için hazırlık yapıyor. 

'EKMEĞİ 7.5 TL YAPACAĞIZ'

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar konuyla ilgili yaptığı açıklamada aralık ayını işaret ederek 4 TL olan ekmeğin 7,5 TL'ye çıkacağını söyledi. 

Kolivar, "Ay başını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize, bu elektrik ve doğal gazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız." diye konuştu. 

FIRINCILARIN ZAM YAPMA YETKİSİ YOK 

Diğer yandan fırıncıların zam yetkisi bulunmazken bu karar, Fırıncılar Odası ya da İstanbul Ticaret Odası tarafından alınıyor. Fırıncılar cezayı göze alarak ekmeğe neredeyse yüzde 100 zam yapmak için hazırlanıyor. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!