Yandex Metrica

Bu hamle ayçiçek yağında fiyatı düşürecek! Hükümet adım attı, destek geliyor

Bu hamle ayçiçek yağında fiyatı düşürecek! Hükümet adım attı, destek geliyor

Rusya Ukrayna savaşı sonrasında tedarik zincirlerinde meydana gelen kırılma sebebiyle ayçiçek yağı fiyatları tavan yaptı. Çoğu ülke ayçiçek yağı ithalatı yapamaz hale geldi. Türkiye, ayçiçek yağı krizine çözüm buldu. İşte ayçiçek yağı fiyatını düşürecek adım...

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Rusya Ukrayna savaşı, ayçiçek yağı üretimini de vurdu. Ayçiçek ekiminde üretim alanlarının daralması sonucu Türkiye alternatif yağ türlerine yoğunlaştı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda ayçiçeğe oranla yüzde 20 daha fazla yağ üretmek için kanola çalışmalarını başlattı. Bakanlık, Trakya Bölgesi başta olarak uygun bölgelerde ayçiçeği yerine kanola (kolza) ekilmesi halinde Türkiye'nin yağ ihtiyacının büyük oranda karşılanacağını söyledi.

Tekirdağ'da 15 il müdürlüğünün personeli beraberliğinde çalıştay yapıldı. Kolza projelerine yüzde 75 hibeli tohum desteği sağlandı. Fark Ödemesi Desteği kapsamında kilogram başına 50 kuruş olan destek miktarı 2021 yılında 80 kuruşa, sertifikalı tohum kullanım desteği birim destek miktarı da dekar başına 5 TL' den 20 TL' ye yükseltildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading